Загиблі герої Чернігівщини: Шилкін Роман. Гребень Роман. Яхно Валентин

 Солдат Шилкін Роман Сергійович

Народився 17 лютого 1999 року у селі Великий Щимель на Сновщині. У 2014-му році закінчив Новомлинську ЗОШ І-ІІІ ступенів, а у 2017 році опанував спеціальність "озеленювач, лісник, єгер" у Сновському вищому професійному училищі лісового господарства.
У 2019 році Роман розпочав проходження строкової військової служби, а у листопаді 2021-го - підписав контракт та долучився до складу військової частини А2167. Службу ніс на посаді майстра ремонтної роти автомобільної техніки, а з початком повномасштабної війни разом з побратимами мужньо став на захист суверенітету та Незалежності України.
На жаль, 4 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу Вугледара на Донеччині Шилкін Роман потрапив під ворожий мінометний обстріл, отримавши травми, які виявилися несумісними з життям...
Попрощалися з воїном-земляком у Сновську, поховавши його на кладовищі села Нові Млини.
Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).
Солдат Гребень Роман Олегович
Народився 11 листопада 1986 року у Чернігові. Тут закінчив ЗОСШ №14, а після неї - професійно-технічне училище №5. Далі проходив строкову військову службу, а у 2014-му році вперше став на захист Батьківщини.
До повномасштабної війни Роман працював на виробництві будівельних матеріалів, а після подій 24-го лютого 2022 року долучився до оборонців Батьківщини. Службу ніс у військовій частині А4574 на посаді гранатометника механізованого відділення.
На жаль, 5 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Іванівське на Донеччині Гребень Роман загинув...
Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши його на кладовищі "Яцево".
Солдат Яхно Валентин Володимирович
Народився 14 червня 1976 року. Закінчив школу у селі Талалаївка, після чого навчався в Ніжинському
ПТУ-11, де опанував спеціальності слюсара механо-складальних робіт та машиніста бульдозера. Працював старшим охоронцем групи швидкого реагування СТОВ «Дружба-Нова».
З перших днів повномасштабної війни Валентин ніс службу у лавах ТрО, у червні 2022 року долучився до військової частини А4062, у складі якої відправився захищати східні кордони Батьківщини.
На жаль, 3 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новобахмутівка на Донеччині Яхно Валентин потрапив під ворожий мінометний обстріл, отримавши травми, які виявилися несумісними з життям...
Попрощалися з земляком у Ніжині в Церкві Всіх Святих, поховавши його на кладовищі села Хвилівка. Вдома на нього чекали дружина та донька.
Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації