Загиблі герої Чернігівщини: Метлицький Леонід. Штефін Ярослав. Селезньов Артем

55-річний Леонід Метлицький вивозив людей з окупованих територій і доставляв гуманітарну допомогу з Києва в Чернігів. 21 березня поблизу села Анисів його автомобіль обстріляли росіяни.

«Леонід відтоді перестав виходити на зв’язок. В його машину було пряме влучення, вона вигоріла до тла. Тіло Леоніда знайшли неподалік авто. Ціною власного життя він рятував життя інших...», – розповіли родичі загиблого.
Леонід був професійним водієм, хорошим сім’янином. Любив дружину, піклувався про двох доньок та чотирьох онуків.
«Чудовий батько та чоловік, який робив усе, щоб його сім‘я була щаслива. Це світла та добра людина, яка дуже любила життя. Він насолоджувався кожним листочком на дереві і промінчиком сонця. Завжди був душею компанії. Ніколи нікому не відмовляв в допомозі», - пригадує родина загиблого.
Президент нагородив Леоніда Метлицького орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Україна втратила ще одного відважного сина, патріота, Героя, який мужньо захищав її та віддав за неї життя, Захисника родом із нашої громади, з с. Тиниця, – Ярослава Олександровича Штефіна, 3 липня 1991 року народження. Ярослав закінчив 9 класів Тиницької школи, після чого навчався в Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту. Далі – строкова військова служба (служив кінологом) у Збройних Силах України. Працював рятувальником у ГУ ДСНС України у м. Києві. З 09.06.2022 розпочинає працювати в структурному підрозділі «Бахмацька колійна машинна станція».

19 вересня 2022 Ярослав Штефін мобілізувався та самовіддано став на захист нашої землі від російських окупаційних військ. Старший розвідник загинув 11 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Важко підібрати слова, щоб описати біль від тяжкої втрати. Гірко і боляче, що сьогодні наші мужні чоловіки, кращі з кращих, віддають своє життя заради того, щоб ми мали майбутнє та ясне небо над головою…

Солдат Селезньов Артем Станіславович народився 1 квітня 1991 року у Чернігові. Тут закінчив Чернігівську ЗОШ №12, а після неї — Чернігівське професійно-технічне училище.

До повномасштабного наступу Артем працював різноробочим, але після 24-го лютого не лишився осторонь та долучився до лав Збройних Сил України, потапивши на службу до військової частини А2598 на посаду оператора картографічного відділу.

Протягом цих днів разом з побратимами він мужньо захищав Батьківщину від ворожих окупаційних військ, але, на жаль, 20 грудня 2022 року життя Селезньова Артема обірвалося.

Коментарі

Популярні публікації