Загиблі герої Чернігівщини: Карак Ігор. Матузка Богдан. Хоменко Степан. Кійков Олександр

Лейтенант Ігор Карак народився 22 квітня 1994 року у Чернігові. Тут ріс та навчався, закінчив місцеву школу №10, після чого вступив до Чернігівського військового ліцею. Далі отримав освіту у Чернігівському національному політехнічному університеті.

До 24 лютого 2022 року чоловік працював у ТОВ «МВЕТК», а після початку повномасштабної війни долучився до оборонців Батьківщини. Службу ніс у складі військової частини А7014 і разом з побратимами віддано захищав рідну землю від загарбника.

17 травня 2022 року під час оборони Сіверщини Ігор Карак потрапив під ворожий ракетний удар, отримавши травми, які виявилися несумісними з життям. Нещодавно вдалося ідентифікувати тіло полеглого Захисника.

17 березня бійця провели в останню путь, попрощались у Чернігові в Катерининській церкві та поховали на кладовищі Ялівщині.

Солдат Богдан Матузка народився 3 вересня 1999 року у Прилуках. Тут закінчив місцеву школу №10, а після неї - педагогічний коледж.

У березні 2022 року чоловік не лишився осторонь та долучився до Захисників України, аби зі зброєю в руках боронити рідну Батьківщину. Службу ніс у складі військової частини А4427.

12 березня 2023 року під час боїв на Харківщині підрозділ Богдана потрапив під ворожий артилерійський обстріл, внаслідок чого наш земляк отримав поранення, які виявилися несумісними з життям.

Попрощалися з воїном у Прилуках.

Солдат Степан Хоменко народився 16 серпня 1990 року в Козельці. Тут ріс та навчався, закінчив місцеву загальноосвітню школу №2, пізніше проходив строкову військову службу у лавах ЗС України.

До захисту Батьківщини Степан долучився ще у 2014-му, того ж року взяв безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України. Після початку повномасштабної війни чоловік вкотре став до лав Захисників і у серпні 2022 року потрапив до складу 58-ї окремої мотопіхотної бригади.

6 березня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання неподалік населеного пункту Серебрянка Бахмутського району Донецької області Степан Хоменко загинув. У загиблого Героя залишилися брат, сестра, цивільна дружина та 6-річний син.

Попрощалися з воїном на його малій батьківщині.

Солдат Олександр Кійков народився 6 січня 1977 року в Ніжині. У 1992 році закінчив місцеву ЗОШ №1, після чого почав навчатися у ПТУ №35.

До подій 24 лютого 2022 року чоловік працював оператором на АЗС, водієм та старшим лаборантом у Ніжинському агроколеджі, але з перших днів повномаштабного ворожого вторгнення став на захист рідного Ніжина. У грудні 2022-го разом з побратимами у складі військової частини А7329 Олександр вирушив на Схід.

31 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині Олександр Кійков загинув. Попрощалися з героєм-земляком у його рідному місті в Соборі Всіх Святих.

Коментарі

Популярні публікації