Загиблі герої Чернігівщини: Лоза Віктор. Ткаченко Анатолій. Яренко Сергій

Старший лейтенант Віктор Лоза помер 17 березня 2022 року внаслідок серйозних поранень, які отримав у лютому під час оборони рідного Чернігова від російських окупантів.

Чоловік народився і все життя прожив у Чернігові. Навчався у місцевій школі №11. У 2000 році закінчив Школу прапорщиків. Працював у Службі пожежної безпеки та військкоматі. У вільний час любив відпочивати з друзями на природі та займатися риболовлею.
З 2013 року Віктор служив командиром БМП у лавах 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. З 2014-го брав участь в АТО на Донбасі.
У 2016 році закінчив Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова за спеціальністю фахівця з інформаційних технологій та здобув первинне офіцерське звання.
Під час повномасштабного російського вторгнення Віктор командував мінометною батареєю у рідній 1-й танковій бригаді. З перших днів обороняв Чернігівщину.
«Мій батько був доброю, чуйною, надійною людиною не тільки для своїх друзів, рідних і близьких, а й для країни. Він, не вагаючись, з 2014 року став на захист України», – зазначила донька загиблого Вікторія.
Старший лейтенант Лоза посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Офіцера поховали на кладовищі в Ялівщині на Чернігівщині. У Віктора залишилися мама і донька.

Чернігівщина знову втратила Героя у війні з російською агресією. 9 січня 2023 року в бою за Українську незалежність загинув капітан Анатолій Ткаченко зі Сновська.. Народився Анатолій 17 лютого 1964 року в с. Хотуничі, де у 1981 році закінчив Хотуницьку середню школу.

У 2014-2015 рр. проходив військову службу по мобілізації на посаді заступника командира механізованої роти по роботі з особовим складом навчального механізованого батальйону військової частини В0941. Брав безпосередню участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей. 

Після масового збройного нападу російських агресорів, не вагаючись з 26 лютого 2022 року добровольцем пішов боронити Батьківщину у складі військової частини А7332 на посаді командира мінометної батареї. Захищав Чернігів та Чернігівську область. Після звільнення нашої області від окупантів продовжив нести службу на сході України. Виявивши стійкість і мужність, захищаючи волю і незалежність української землі, наш земляк Анатолій Сергійович Ткаченко 9 січня 2023 року загинув від поранення під час виконання службового завдання біля с. Парасковіївка Бахмутського району Донецької області в результаті обстрілу ворожою технікою.

Яренко Сергій Володимирович загинув 10.01.2023 року у бою під Соледаром.

Сергій народився 27 жовтня 1988 року у с. Ядути, закінчив Ядутинську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. Далі вступив до Київського професійно-технічного училища № 10, навчався за спеціальністю технолог молочної промисловості. Після закінчення навчального закладу пішов працювати на молочний завод «Галактон» у Києві, далі була служба в армії. Перед початком війни Сергій працював на будівництві в Києві. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну був мобілізований до лав ЗСУ. Службу ніс у військовій частині А4345 і разом з побратимами давав гідну відсіч загарбникам, мужньо борючись за Незалежність Батьківщини. На жаль, 10 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі міста Соледар на Донеччині Яренко Сергій загинув.

Коментарі

Популярні публікації