Загиблі герої Чернігівщини: Коваленко Євген. Ковальов Микола. Кава Богдан

Коваленко Євген Федорович – військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України, солдат.

Народився 31 липня 2000 року в селі Степанівка Борзнянського району (нині – Комарівської сільської об’єднаної територіальної громади Ніжинського району) Чернігівської області. У 2015 році закінчив загальноосвітню школу (нині – гімназія) села Степанівка, у 2018 році – Ніжинський професійний аграрний ліцей (місто Ніжин Чернігівської області), здобувши професії автомеханіка, водія і зварювальника.

Працював у торговому центрі «Голівуд» у місті Чернігів.

Восени 2022 року мобілізований до лав Збройних сил України. Служив у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України (військова частина А0224 (польова пошта В4174), місто Миколаїв).

З кінця 2022 року брав участь у боях з російськими окупантами. Воював на Мар’їнському напрямку.

5 лютого 2023 року солдат Євген Коваленко загинув поблизу села Новомихайлівка Мар‘їнської міської об’єднаної територіальної громади Покровського району Донецької області.

10 лютого 2023 року похований на кладовищі села Степанівка.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (18.07.2023; посмертно).

Сержант Микола Ковальов народився 25 серпня 1970 року у Городні. Тут ріс та навчався, після закінчення у 1987 році місцевої середньої школи №2 певний час працював на телевізійному заводі "Агат".

Згодом проходив строкову військову службу в ракетних військах, а потім ще протягом 5 років служив за контрактом у місцевій військовій частині. 

У травні 2022 року, після звільнення Городнянщини від ворожих окупаційних військ, чоловік вирішив добровільно долучитися до оборонців Батьківщини. Службу ніс у військовій частині А4007 на посаді водія протитанкового відділення.

24 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Авдіївка на Донеччині Микола Ковальов загинув.

Попрощалися з воїном-земляком на його Малій Батьківщині, поховали на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились дружина, донька та син, який, як і батько, став на захист рідної землі.

Молодший лейтенант Кава Богдан Михайлович народився в місті Ніжині 20 вересня 2001 року. У 2016 році закінчив 9 класів ЗОШ №4 міста Ніжин та вступив до Чернігівського коледжу економіки та технологій. У 2022 році закінчив Національний університет "Чернігівська політехніка" з військовою кафедрою Харківського національного університету імені Івана Кожедуба. У 2022 році в перші дні повномасштабного вторгнення російської федерації на території України, Богдан Михайлович вступ до збройних сил України, з 24 лютого здійснював оборону міст Ніжина та Чернігова на посаді кулеметника снайперського відділення зенітно-ракетного взводу, роти вогнепальної підтримки 163 батальйону територіальної оборони. У грудні 2022 року зі своїми побратимами зі 163 ТрО вирушив захищати суверенні кордони на схід України, в міста Бахмут та Соледар. В цьому ж місяці отримав військове звання молодшого лейтенанта. 30 грудня 2022 в не рівному бою з переважаючими силами противника загинув під час виконання бойового завдання.

Коментарі

Популярні публікації