Загиблі герої Чернігівщини: Нагорний Ігор. Качан Валерій. Пінчук Олександр

Солдат Нагорний Ігор Миколайович.

Народився 16 березня 1967 року в Ніжині. Навчався в Ніжинській школі №11, а після 8-го класу вступив до Ніжинського ПТУ №13 (нині – №35). Із 1985-го по 1987 роки чоловік проходив службу в армії, певний час працював на механічному заводі, а з початком повномасштабної війни долучився до Захисників Батьківщини. Спочатку обороняв Чернігівщину, потім у складі військової частини А0693 давав гідну відсіч російським окупаційним військам на інших напрямках бойових зіткнень. 

На жаль, 10 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині, Нагорний Ігор загинув… Попрощалися з Героєм-земляком у Ніжині, поховавши його на Алеї Слави Фрунзівського кладовища. Вдома на Ігоря чекали дружина та донька.

Качан Валерій Анатолійович – старший стрілець кулеметного взводу 2-го стрілецького батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України, старший солдат.

Народився 30 серпня 1977 року в місті Прилуки Чернігівської області. Закінчив загальноосвітню школу місті Прилуки, потім – професійно-технічне училище №34 міста Прилуки (нині – Прилуцький професійний ліцей) за спеціальністю «електромонтажник».

Працював на Прилуцькому комбінаті хлібопродуктів №1 (місто Прилуки) та у товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрокім» (селище міського типу Мала Дівиця Прилуцького району Чернігівської області). Їздив на заробітки за кордон.

На момент широкомасштабного вторгнення Росії в Україну знаходився за кордоном, але невдовзі повернувся додому.

У 2022 році мобілізований до лав Збройних сил України. Служив старшим стрільцем кулеметного взводу 2-го стрілецького батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України (військова частина А0998 (польова пошта В4680), місто Яворів Львівської області).

З 2022 року брав участь у боях з російськими окупантами. Воював на Авдіївському напрямку.

31 грудня 2022 року старший солдат Валерій Качан загинув від отриманих осколкових поранень під час мінометного обстрілу поблизу селища Опитне Авдіївської міської об’єднаної територіальної громади Покровського району Донецької області.

20 січня 2023 року похований на кладовищі «Новий побут» у місті Прилуки.

Олександр Пінчук народився 11 листопада 1990 року у Чернігові. Тут закінчив школу №33, а після неї — Професійний ліцей залізничного транспорту. До повномасштабної війни займався власною справою у сфері будівництва та ремонту житлових та нежитлових будівель.

Після 24 лютого 2022 року чоловік долучився до лав ЗСУ. Службу проходив у військовій частині А7333 на посаді водія мінометного взводу.

4 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу Кремінської міської територіальної громади на Луганщині Олександр загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининському кафедральному соборі, поховали на кладовищі "Яцево".

Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації