Загиблі герої Чернігівщини: Бондарчук Богдан. Соловей Андрій. Мацієвський Олександр

Богдан Бондарчук героїчно загинув під час оборони Бахмута на Донеччині. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Богдан Вікторович Бондарчук народився 13 березня 1982 року. У 1999 році закінчив Хмільницьку середню школу Чернігівського району. Після завершення строкової служби у Збройних силах у 2002 році Богдан розпочав службу в органах внутрішніх справ. Із 2015 року – в лавах спецпідрозділу поліції Чернігівщини, а з 2018 року – у КОРДі.

– Ми втратили нашого друга, колегу, побратима. З початку повномасштабного ворожого вторгнення Богдан зі зброєю в руках відважно боронив рідну Чернігівщину. Під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута Донецької області чернігівський поліцейський загинув внаслідок удару реактивної артилерії російських військ. Наша поліцейська родина стала меншою – ми втратили справжнього Героя. Низько вклоняюся родині Богдана! Ми зробимо все, щоб виростити дітей Богдана справжніми українцями, гідними героїчного батька. Обіцяю, що родина полеглого захисника віднині під нашим надійним захистом і опікою, – сказав начальник ГУНП у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Солдат Соловей Андрій Володимирович
Народився 24 лютого 1996 року у Корюківці. Після початку повномасштабної війни долучився до оборонців України, аби зі зброєю в руках стати на захист рідної землі. Службу ніс у складі військвої частини А7333 та разом з побратимами мужньо виконував свій військовий та громадянський обов'язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України.
На жаль, 13 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Білогорівка на Луганщині Соловей Андрій загинув...
Попрощалися з земляком у Корюківці, поховавши його на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились мама Валентина Іванівна і сестра Анастасія.
Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Солдат Савченко Сергій Олександрович.
Народився 11 вересня 1987 року у селі Прохори, що на Борзнянщині, проживав та навчався у селі Комарівка. У 2003 році закінчив школу та вступив до Куликівського ліцею, де опанував професію кухаря, а у 2005 році розпочав навчання в Ніжинському аграрному ліцеї.
У перший місяць повномасштабної війни чоловік добровільно долучився до лав оборонців Батьківщини. Службу ніс у військовій частині А7329 на посаді бойового медика.
На жаль, 30 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу села Підгородне на Донеччині Савченко Сергій загинув..
Солдат Мацієвський Олександр Ігорович.
Народився 10 травня 1980 року у місті Кишинів (Республика Молдова). У 1997 році закінчив загальноосвітню школу, а потім вступив на навчання у технікум, де отримав диплом електромонтажника.
У 2008 році Олександр з дружиною та сином переїхав в Україну. Тут працював за спеціальністю, а у березні 2022 року добровольцем вступив до лав ТрО Ніжина, потрапивши до складу одного з підрозділів військової частини А7329. Брав участь в обороні Чернігівщини, пізніше вирушив обороняти східні кордони держави.
На жаль, 30 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу Соледара на Донеччині Мацієвський Олександр загинув...
Слідчі СБУ встановили, що росіяни розстріляли снайпера 163 батальйону 119 окремої бригади територіальної оборони Чернігівської області Олександра Мацієвського. «Остаточно підтвердити дані Героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото – та відеоматеріалів» - йдеться в повідомленні прес- служби СБУ.

Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, яка також підтвердила: на відео саме Олександр Мацієвський. Вдалося також встановити, що розстріляли його росіяни ще 30 грудня, а повернули тіло додому лише в лютому. Він був призваний на військову службу у березні минулого року, а з кінця грудня вважався безвісти зниклим біля селища Красна Гора Донецької області.

Голова СБУ Василь Малюк заявив, що служба зробить все для встановлення осіб окупантів, які розстріляли військовополоненого: «Ми зробимо все, аби ці нелюди понесли заслужене покарання».

Президент України Володимир Зеленський присвоїв Олександру Мацієвському звання Героя України (посмертно).


Коментарі

Популярні публікації