Загиблі герої Чернігівщини: Многолітній Сергій. Гончаренко Денис. Черненко Олександр

Солдат Многолітній Сергій Геннадійович народився 23 лютого 1994 року в місті Новгород-Сіверський. Закінчив 11 класів Новгород-Сіверської гімназії №1. Далі вступив до Чернігівського коледжу пенітенціарної служби. Після закінчення працював в Новгород-Сіверській УВП № 31 на посаді молодшого інспектора ll категорії відділу режиму та охорони.

У 2016-му році чоловік вирішив пов’язати своє життя з військовою службою, підписавши контракт з однією з військових частин ЗС України. З часом взяв участь в антитерористичній операції на сході держави. у 2018 році повернувся до цивільного життя та працював у рідному місті.

З початком повномасштабної війни Сергій одним із перших прийшов до місцевого РТЦК та СП і знову став на захист рідної Батьківщини. У складі військової частини А7014 на посаді старшого навідника наш земляк віддано виконував свій військовий та громадянський обов’язок, та, на жаль, 11 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині Многолітній Сергій загинув. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши на місцевому кладовищі.

Многолітнього Сергія Геннадійовича посмертно нагороджено нагрудним знаком «66-та окрема механізована бригада Сухопутних військ», відповідно до наказу командира військової частини А7014 від 24 липня 2023 року №4163.

Солдат Гончаренко Денис Анатолійович народився 23 вересня 1993 року у Корюківці. Навчався в Чернігівському професійному будівельному ліцеї, де опанував спеціальність «тинькар лицювальник, плиточник».

У квітні 2022 року Денис долучився до лав оборонців України, аби зі зброєю в руках боронити незалежність Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4350 і протягом більше ніж року давав гідну відсіч ворожим окупаційним військам.

На жаль, 10 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку Гончаренко Денис загинув. Попрощалися з воїном у Корюківці, поховавши його на місцевому кладовищі. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

У Новгород-Сіверській громаді — знову непоправна втрата: загинув наш захисник Олександр Черненко, старший лейтенант поліції, заступник командира взводу штурмового батальйону №2 об’єднаної штурмової бригади Нацполіції України «Лють».

Олександр народився 19 липня 1993 року в селі Мамекине в багатодітній родині. Закінчив місцеву школу, здобув професію зварювальника в ПТУ. 2020 рік став поворотним для Олександра: того року він успішно закінчив академію МВС (заочно). Олександр служив в Національній поліції, а в 2017 р. Перевівся до батальйону "Миротворець", з того ж року їздив в зону бойових дій. 

24 серпня назавжди залишиться чорним днем в історії родини Олександра та всієї нашої громади: саме тоді надійшло повідомлення, що Герой загинув, виконуючи свій обов’язок у бою під селищем Курдюмівка Донецької області.

Це надто важкий удар для його рідних, які вже втратили одного сина. У цей час ми разом із рідними та близькими Олександра. Прийміть наші співчуття та підтримку, щоб подолати це невимовне горе. Олександр назавжди залишиться в наших серцях як приклад відваги, патріотизму та постійної готовності допомагати іншим.

23 вересня 2023 року рідні, близькі, друзі та всі, хто знав Олександра, провели Героя в останню путь. Його поховали у рідному селі Мамекине. Але його дух завжди надихатиме нас на великі справи та нагадуватиме, що справжні герої завжди живуть у душах тих, хто залишився після них на цій землі. Царство небесне тобі, Олександре, та вічна слава!

Коментарі

  1. Доброго дня, з приводу Олександра Черненко інформація не достовірна. Олександр служив в Національній поліції, а в 2017 р. Перевівся до батальйону "Миротворець", з того ж року їздив в зону бойових дій. Працював і навчався заочно.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації