Загиблі герої Чернігівщини: Чорненко Вадим. Ступа Олександр. Белябля Даніїл. Сапун Микола. Лешенок Олександр

Вадим Чорненко народився 29 листопада 1986 року в Чернігові. Тут закінчив місцеву школу №19. Потім навчався у ПТУ №5 за спеціальністю “сантехнік”, працював на різних роботах.

У повномасштабній війні захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А4723 на посаді стрільця-снайпера.

Загинув 18 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на кордоні Донецької та Луганської областей. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининському соборі, поховали на кладовищі Яцево.

Олександр Ступа народився 12 березня 1975 року в селище Михайло-Коцюбинське на Чернігівщині. Тут виріс і закінчив місцеву школу.

Брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України. Після повномасштабного ворожого вторгнення воював у складі одного з підрозділів військової частини А4863 на посаді головного сержанта-командира відділення кулеметного взводу.

Загинув 17 липня 2023 року на Луганщині. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининському соборі, поховали на кладовищі малої батьківщини.

Белябля Даніїл Русланович 14.08.1999 року народження. У 3 класі перейшов в Андріївську школу. Після 9 класу вступив до Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, якого закінчив у 2028 році, а по осені цього року пішов на строкову службу підписавши контракт. Проходив службу у Національній Гвардії України, неодноразово приймав участь в АТО, повномасштабне вторгнення застало його на сході України. Під час виконання бойового завдання 10.10.2023 року загинув на Бахмутському напрямку. Похований в м. Чернігів на кладовищі "Яцево". В Беляблі Даніїла залишилася вагітна дружина. 

Солдат Микола Сапун народився 28 лютого 2000 року в селі Шестовиця Чернігівського району. Проживав в селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району. Після початку повномасштабної війни став до лав ЗС України. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А0693 на посаді навідника кулеметного відділення. Загинув 4 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з Героєм в Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі селища Михайло-Коцюбинське.



Лешенок Олександр Вікторович народився 08 липня 1989 року в селі Старик Дніпровського старостинського округу.  Закінчив Дніпровську школу I-III ступеня. Командир 2 відділення охорони взводу охорони роти забезпечення пальним та максимальними матеріалами батальйону матеріального забезпечення. Загинув  06 жовтня 2023 року у місті Звягель Житомирської області під час проходження військової служби. Залишилась мати та дві сестри.

Нехай душа загиблого захисника знайде вічний спокій. Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас! Щирі співчуття рідним і близьким.

Коментарі

Популярні публікації