Загиблі герої Чернігівщини: Полегенько Олег. Пузирний Руслан. Журавель Володимир

 ПОЛЕГЕНЬКО Олег Леонідович

Народився 22.09.1976 року в місті Чернігів
Почав свій військовий шлях з 02.12.1994 на посадах рядового складу, потім закінчив факультет підготовки молодших спеціалістів Київського інституту ВПС у 2000 році.
Проходив службу на посадах: авіаційного механіка, техніка групи обслуговування та регламенту літаків, вертольотів та авіадвигунів, техніка групи підготовки випробувань та регламенту авіаційного озброєння ЛВК Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.
Загинув 24 лютого 2022 року н.п.Трипілля, Обухівського району Київської області.
Перепохований 26 квітня 2022 року на Алеї Героїів м. Чернігів.
Нагороджений відзнаками Міністерства оборони України: медаллю «10 років сумлінної служби», медаллю «15 років сумлінної служби». Орден «За мужність III ступеню» (посмертно).
ПУЗИРНИЙ Руслан Васильович.
Народився 23вересня 1992 року у с. Кіпті Козелецького району.
Чернігівської області.
Дитинство його пройшло в селі Хрещате.
У 2010 закінчив Хрещатинську ЗОЩ І-ІІІ
З 20 жовтня 2010 року по 11 жовтня 2011 року проходив строкову військову службу.
02 березня 2022 року призваний ІІ відділом Чернігівським РТЦК та СП на військову службу по мобілізації
Матрос, водій-радіотелеграфіст 3 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти військової частини А7105.
Загинув 14.03.2022 року у бою за м. Чернігів в с. Бакланова Муравійка Чернігівської області
Поховано на цивільному кладовищі с.Кіпті Чернігівського району, Чернігівської області
Указом Президента України № 293/2022 від 02 травня 2022 року “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.
Володимир Валерійович ЖУРАВЕЛЬ народився 23 вересня 1991 року в с. Червоний Плугатар. З 1997 по 2008 роки навчався у місцевій школі. Серйозне захоплення спортом зіграло позитивну роль у виборі професії. Володимир відразу після школи вступив до Харківської державної академії фізичної культури за спеціальністю «Тренер дослідник, тренер з лижного спорту, вчитель фізичної культури», яку закінчив у 2013-му. Тоді ж і почав працювати вчителем фізкультури у Харківській 131-й ЗОШ І-ІІІ ступенів.
З 2016 по 2017 роки працював у Красноколядинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Останнє місце роботи - Харківська гімназія 169, вчитель фізичної культури.
Строкову службу Володимир не проходив. Та війна зробила круті повороти у долі молодого вчителя. 3 квітня цього року він призваний другим відділом Прилуцького РТЦК та СП на службу по контракту в Збройні Сили України. Проходив навчання. У військовій частині служив оператором роти спеціального призначення.
10 вересня виконуючи бойове завдання в районі Серебринського лісу Донецької області, під час мінометного обстрілу противником, Володимир Журавель отримав поранення не сумісні з життям. Загинув, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України. Всього два тижні не дожив до своїх 32 років…
Похоронили героя 15 вересня у рідному Плугатарі поруч із мамою. Осиротів батько Валерій Володимирович, для якого син був цілим всесвітом.
Не встиг створити сім’ю, не встиг пізнати батьківське щастя. Він віддав своє молоде життя за те, щоб Україна звільнилася від навали знахабнілих ворогів і навіки була вільною! Не забуваймо про це!

Коментарі

Популярні публікації