Скорботні жнива війни: Даценко Олег. Доценко Юрій. Смеян Олександр. Шатило Юрій

 Даценко Олег Станіславович.

Народився 21 жовтня 1966 року в с. Іваниця Ічнянського (нині Прилуцького) району Чернігівської області.

Навчався в Іваницькій середній школі, після закінчення якої вступив до Прилуцького гідромеліоративного технікуму. 

Проходив строкову службу в Прибалтиці, після завершення якої працював електриком у рибному господарстві. Виховав двох дітей – Віталія і Марину.

У лютому 2015 року Олег Станіславович отримав повістку та відбув до військового навчального центру «Десна» Чернігівської області, де півтора місяці проходив перепідготовку, після чого був відправлений у зону бойових дій у складі зенітно – ракетного полку 39/10, який розташовувався в н.п. Курахово, біля Мар'їнки.

Військова посада – старший оператор.

У 2016 році Олег Даценко підписав контракт із ЗСУ та воював у складі ракетно – зенітної частини 38/80, потім - у розвідці 42-го батальйону 57-ї бригади поблизу  с. Водяне, під Донецьком.

У 2019 році у зв’язку з тяжким захворюванням був звільнений у запас та повернувся додому. Два роки боровся з недугою.

Помер 18 серпня 2020 року.

Похований у с. Іваниця Прилуцького району Чернігівської області.

Страшна війна продовжує вбивати, нищити та калічити душі. Не витримують серця воїнів. Бо вони побачили, пережили та відчули те, про що ми навіть не здогадуємось. Побували у пеклі. Втрачали побратимів. Дивилися самі в очі смерті…

   14 серпня 2023 року, провели в останню дорогу військовослужбовця, жителя села Бахмача, Доценка Юрія Григоровича, 1981 року народження. Юрій Доценко – випускник Бахмацької загальноосвітньої школи № 2. У мирному житті працював у Сільгосптехніці, останнім часом - охоронцем у місті Києві, звідки і був мобілізований до лав ЗСУ. Служив водієм-механіком військової частини А 1414 у складі 61 окремої механізованої бригади. Перебуваючи у відпустці вдома, 13 серпня 2023 року неочікувано для всіх пішов із життя. Поховали воїна на кладовищі по вулиці Богуна у селі Бахмач.

Смеян Олександр Миколайович народився 19 лютого 1972 року.
Уродженець с.Великий Листвен, Городнянського району, Чернігівської області
Служив в 13 БТрО. Пройшов Щастя, Вуглегірськ. Вийшов з оточення під Дебальцево. Після цього довго лікувався. Вже мусив повертатись в свою частину.
Але 25 червня 2015 року його не стало. Раптово зупинилось серце. Залишилась дружина та син.






Шатило Юрій Миколайович
 — народився 9 квітня 1987 року в селі Старосілля Городнянського району. Від 1988 року проживав у місті Городні. 7 липня 2015 року був призваний на військову службу за частковою мобілізацією. Перебував на навчальних зборах у Яворові, де отримав спеціальність «топогеозист взводу звукометричної розвідки». Після навчальних зборів перебував у військовій частині В1688 І окремої танкової бригади Гончарівське. Помер 22 вересня 2015 року у військовій частині в Гончарівську від серцево-судинної недостатності. Похований у місті Городні.

Коментарі

Популярні публікації