Загиблі герої Чернігівщини: Зеленко В'ячеслав. Савенко В'ячеслав. Полєщук Віталій. Швидкий Сергій

 ЗЕЛЕНКО В’ячеслав Сергійович.

Народився14 листопада 1977 року в містіНіжин.
В період з 1984 року по 1993 рік навчався в Ніжинській ЗОШ № 1.
З 1993 року по 1996 рік навчався у Ніжинському ПТУ№ 2, де здобув середню освіту за спеціальністю «Електрогазозварювальник III розряду».
До початку повномасштабної війни працював на Ніжинському механічному заводі, на посаді електрозварювальника ручного зварювання 4 розряду.
Мав хобі, займався ковкою воріт.
Після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, В’ячеслав Сергійович, вступив до лав тероборони м. Ніжин, а вже в липні 2022 року долучився до лав Збройних Сил України.
На жаль, В’ячеслав Сергійович, загинув 26 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Авдіївка, Донецької області,відданий військовій присязі на вірність Українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність.
У В’ячеслава Сергійовича залишилась дружина Олена та донечка Катерина, яких він безмежно любив і цінував.
В’ячеслав Сергійович був працелюбним, уважним, чесним та добрим.
Провели в останній путь та поховали Героя 5 травня 2023 року.
Слава та вічна пам’ять Герою!
Глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам.
Солдат Савенко В'ячеслав Володимирович народився 16 серпня 1991 року
 в м. Чернігів, де провів все своє життя. Тут навчався в місцевій загальноосвітній школі №29. Закінчив професійне технічне училище №18. Працював автомеханіком. 

У 19 років розпочав проходження строкової військової служби. У 2015 році брав безпосередню участь в АТО, захищаючи Україну на Луганщині.

З першого дня повномасштабної війни вкотре став до лав ЗСУ. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді водія кулеметного взводу.

Загинув 30 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном у Катерининській церкві, поховали на кладовищі «Ялівщина».
31 липня 2023 року загинув Полєщук Віталій Валерійович, який захищав нашу державу у складі 2 артилерійського взводу 2 артилерійської батареї артилерійського дивізіону військової частини А4674.
Віталій Полєщук народився 08 жовтня 1990 років у місті Жовті Води Дніпропетровської області. Згодом родина переїхала до Києва, де Віталій закінчив школу. Потім навчався в Київському електромеханічному технікумі залізничного транспорту. Працював на Київському механічному заводі. Одружився. У 2011 році з родиною переїхав до міста Бахмача, де працював слюсарем у Депо. Згодом знову працював у Києві, а останніми роками мав власну справу.
Віталій Полєщук був мобілізований 30 грудня 2022 року. Служив командиром гармати 2 артилерійського взводу 2 артилерійської батареї артилерійського дивізіону військової частини А4674.
Загинув 31 липня 2023 року під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області.
Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).
ШВИДКИЙ Сергій Едуардович.
Народився 8 травня 1996 року в м. Чернігів.
В 2011 році закінчив 9 класів загальноосвітньої школи №9 в м. Чернігів.
Після закінчення школи з 2011 року по 2015 рік навчався в Чернігівському Промислово-економічному коледжі Київського університету технології та дизайну.
Займався спортом, баскетболом. Приймав участь в багатьох змаганнях, міського, обласного рівнів та на чемпіонатах України. Чемпіон Чернігівської області, мав І-й розряд з баскетболу. Закінчив обласну комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу в 2013 році.
В 2016 році був призваний на строкову військову службу, підчас проходження якої підписав перший контракт з Збройними Силами України. Безпосередньо приймав участь в АТО, в Донецькій області. Після підписання другого контракту 27 липня 2021 року службу проходив в військовій частині в Донецькій області.
В 2022 році отримав перше поранення, після лікування повернувся до своєї частини. В цьому ж році отримав друге поранення під населеним пунктом Піски, і знов після лікування повернувся до своєї частини.
На жаль,Сергій, загинув 26 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в місті Вугледар, Донецької області.

Коментарі

Популярні публікації