Загиблі герої Чернігівщини: Кошіль Олександр. Пивовар Олександр. Карбовський Дмитро. Мамедов Рустам

Солдат Олександр Кошіль народився 11 серпня 1979 року в селі Марківці Бобровицької громади. Здобув повну середню освіту, протягом 1997-1999 років проходив строкову військову службу.

Проживав у Бобровиці, близько п'яти років та пропрацював на посаді комплектувальника в ТОВ "МЕЙКАП ТРЕЙДІНГ" в місті Бровари, а також близько двох років — на виробництві вікон у ТОВ "ІНТЕРПЛАСТ УКРАЇНА". 

У червні 2023 року став до лав ЗС України. Після проходження навчання служив у складі одного з підрозділів військової частини А7014 на посаді старшого стрільця-оператора механізованого батальйону. 

Загинув 17 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. 

23 вересня на центральній площі міста зібралися жителі Бобровицької громади, військовослужбовці, рідні, близькі, друзі, побратими, щоб провести в останню дорогу нашого земляка, воїна-Героя.

Сержант Олександр Пивовар народився 24 лютого 1967 року в Чернігові. Закінчив загальноосвітню школу №24, а у 1992 році — Рязанський інститут права і економіки. Працював в органах МВС України в слідчому відділі та у 2014 році проходив військову службу у батальйоні "Чернігів".

З початком повномасштабної війни пішов служити до лав Збройних Сил України, потрапивши на службу до 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

7 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівське на Луганщині Олександр загинув.

Рідні та побратими попрощалися із захисником 16 грудня у Катерининській церкві. Поховали його на кладовищі "Яцево".

Солдат Дмитро Карбовський народився 8 квітня 1998 року в селі Нові Боровичі. У 2015 році закінчив Новоборовицьку ЗОШ I-III ступенів, після чого вступив на навчання в Чернігівський національний технологічний університет за спеціальністю "Автомобільний транспорт".

У 2019 Дмитро почав служити у Збройних Силах України. Брав безпосередню участь в ООС на сході нашої держави.

20 березня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Селець на Житомирщині Карбовський Дмитро загинув.

Тоді його поховали на кладовищі Житомира, а сьогодні, 16 грудня, рідні та близькі попрощалися з ним в його рідному селі, вшанували світлу пам'ять героя-земляка та перепоховали його на Малій Батьківщині.

Відповідно до Указу Президента України від 19.05.2022 №349/2022 "Про призначення державними нагородами" за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Карбовського Дмитра нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Солдат Рустам Мамедов народився 9 травня 1991 року в селі Ковтунівка на Прилуччині. Закінчив 11 класів Дубовогаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 

За прикладом брата у травні 2023 року долучився до лав ЗСУ. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А4355 на посаді стрільця-помічника гранатометника. 

Загинув 16 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.  Попрощалися з військовим та поховали у рідному селі.

Коментарі

Популярні публікації