Загиблі герої Чернігівщини: Кузнєцов Олексій. Тарнавський Сергій. Москаленко Олег. Довбиш Ігор

Кузнєцов Олексій Сергійович народився 19 жовтня 1975 року у Магдебурзі (Німеччина). У 1993 році закінчив Гончарівську загальноосвітню школу, у 1997 році - Київський інститут Військово-Повітряних сил, а у 2006 році - Вінницьке вище професійне училище ДДСО при МВС України. Із 2016 року військовослужбовець Збройних Сил України. Капітан Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Загинув 24 лютого 2022 року біля села Трипілля Київської області. Похований у Чернігові.

Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно) (Указ Президента України №224/2022).

Тарнавський Сергій Костянтинович народився 19 жовтня 1976 року в Умані Черкаської області. У 1992 році закінчив чернігівську загальноосвітню школу № 33, а у 1996 - Уманський агротехнічний коледж. Військовослужбовець Збройних Сил України. Учасник АТО/ООС. Майстер-сержант 1-ої окремої танкової Сіверської бригади.

Загинув 17 березня 2022 року при обороні Чернігова в селі Новоселівка Киселівської громади.

Похований 26 березня 2022 року в Чернігові. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно) (Указ Президента України № 416/2022).

Москаленко Олег Миколайович народився 14 жовтня 1980 року в Ніжині. Закінчив ніжинську гімназію № 13. У 1999 році доєднався до Державної служби надзвичайних ситуацій. 

Прапорщик служби цивільного захисту, начальник радіостанції Ніжинського САЗ ДСНС. Героїчно загинув 24 лютого під час виконання службового обов'язку. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

До останнього перебував на своєму бойовому посту. Загинув у ході самовідданих дій при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності під час російського вторгнення в Україну. Народився 14 жовтня 1980 року у м. Ніжин Чернігівської області. В структурі ДСНС України перебував з 1999 року. Під час масштабного вторгнення з першого дня брав участь у бойових діях. Знаходився на посаді начальника радіостанції – техніка групи зв’язку і телемеханіки командно-диспетчерського пункту радіотехнічного центру вузла зв’язку, автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. Прапорщик служби цивільного захисту. Москаленко Олег Миколайович 23 лютого 2022 року заступив на бойове чергування щодо пошуково-рятувального забезпечення в єдиній системі проведення авіаційних робіт із пошуку, рятування та пожежогасіння на аеродромі «Ніжин». Вночі 24 лютого з боку російської федерації розпочався масований ракетний обстріл по об’єктах інфраструктури м. Ніжин. Не залишаючи свій пост, Олег Москаленко гідно та сміливо продовжував виконувати свої посадові обов’язки, зокрема щодо забезпечення належного зв’язку та передачі інформації. Проте пряме влучання крилатої ракети типу «Калібр» сталося близько 5:30 ранку. Ворог поцілив у командно-диспетчерський пункт. Була дуже сильна вибухова хвиля. Двері і вікна одразу повилітали. У будівлі розпочалася масштабна пожежа. Стіни падали і руйнувалися на очах. Ракетне паливо дуже їдке, отруйне і через кілька хвилин тим, хто залишався під уламками, стало дуже важко дихати. Олег Москаленко - мужній герой, від отриманих травм загинув на місці пригоди. 

Довбиш Ігор Іванович 14.10.1992 - 28.02.2022. Старший лейтенант служби цивільного захисту. Начальник відділення радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

До останнього перебував на своєму бойовому посту. Загинув у ході самовідданих дій при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності під час російського вторгнення в Україну. Народився 14 жовтня 1992 року у с. Деснянка Чернігівського району Чернігівської області. На службі в структурі ДСНС України з 2010 року. Під час масштабного вторгнення з першого дня брав участь у бойових діях. Знаходився на посаді начальника відділення радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області. Старший лейтенант служби цивільного захисту Довбиш Ігор Іванович 27 лютого 2022 року знаходився на бойовому чергуванні, під час якого безпосередньо брав участь у ліквідації масштабних наслідків масових авіаційних ударів та артилерійських обстрілів російських військ по житлових будинках та об’єктах критичної інфраструктури, розборах завалів, наданні допомоги мирному постраждалому населенню. Наступного дня після зміни чергування, об 11:00, повертаючись додому зі служби на своєму власному транспорті, Ігор Довбиш потрапив під ворожий артилерійський обстріл в районі вулиці Квітневої у місті Чернігові. Від отриманих травм старший лейтенант служби цивільного захисту Ігор Довбиш загинув на місці пригоди.

Коментарі

Популярні публікації