Загиблі герої Чернігівщини: Дерев'янко Олександр. Пономар Віталій. Байдак Валерій. Катруха Роман

 ДЕРЕВ’ЯНКО Олександр Григорович.

Народився 13 вересня 1984 року в смт. Мала Дівиця, Прилуцького району, Чернігівської області.
У 2004 році закінчив Козелецький ветеринарний технікум та пішов працювати за спеціальністю - лікар-епізоотолог у Малодівицьку дільничну лікарню ветеринарної медицини.
З 2011 року працював лікарем ветеринарної медицини Криворізького пункту у Придніпровській регіональній службі державного ветеринарно-санітарного контролю на державному контролі та транспорті.
З 2020 року працював інспектором контролю якості продукції ТОВ «Птахокомплекс Дніпровський».
Одружився у 2010 році. Мав 2 дітей.
У червні 2022 року долучився добровольцем до лав ЗСУ та проходив службу в 95 бригаді десантно-штурмового батальйону.
На жаль, 24 серпня 2022 року загинув під час виконання бойового завдання в с. Долина, Слов’янського району, Донецької області.
Рятуючи життя побратимів на Донецькому напрямку, загинув Захисник з Прилуччини Олександр Дерев'янко. Нагороджений Орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).












Солдат Байдак Валерій Олександрович
Народився 20 вересня 1968 року у Чернігові у багатодітній родині. У 1975 році пішов до школи №31, 8 класів якої закінчив у 1983 році. Після цього Валерій навчався у професійно-технічному училищі, де опанував спеціальність "каменщик-монтажник".
У період з 1986 - 1987 років чоловік проходив військову службу, після армії працював будівельником у Чернігові. З 2003-го по 2022-й роки був оператором котельні в АТ «Облтеплокомуненерго».
З початком повномасштабної війни Валерій продовжив працювати в місті, а по закінченню опалювального сезону долучився до лав ЗС України. Службу ніс у військовій частині А1815 та віддано захищав Україну від ворожих окупаційних військ.
На жаль, 4 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на одному з напрямків бойового зіткнення Байдак Валерій загинув...
Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві. Поховали на кладовищі "Яцево".
Старший солдат Катруха Роман Григорович
Народився 25 липня 1985 року у Ніжині. Навчався в місцевій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 15.
З початком повномасштабної війни чоловік добровільно вирішив взяти до рук зброю та долучитися до оборонців України, ставши на захист її територіальної цілісності і недоторканості. Службу ніс у військовій частині А7329 на посаді старшого стрільця та разом з побратимами мужньо боровся за світле майбутнє українського народу.
3 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу міста Соледар на Донеччині Катруха Роман потрапив під масований ворожий обстріл. На жаль, отримані у той день поранення виявилися несумісними з життям...
Попрощалися з воїном у Ніжині в церкві Всіх Святих, поховали на кладовищі Малої Батьківщини.

Коментарі

Популярні публікації