Загиблі герої Чернігівщини: Теселько Олег. Пономаренко Михайло. Алєксєєв Сергій. Рудник Артем

 ТЕСЕЛЬКО Олег Вікторович.

Народився 20.08.1986 року в м. Корюківка, Чернігівської області.
Повну загальну освіту отримав у Корюківській загальноосвітній школі №1 у 2003 році.
Вступив до Сосницького ліцею за спеціальністю столяр – верстатник деревообробних верстатів, який закінчив у 2004 році.
Трудову діяльність розпочав з Корюківського держлісгоспу у 2004 році, працював верстатником.
Призваний до Збройних Сил України у 2004 році, служив у військовій частині смт. Десна – механік, водій – електрик зенітно-ракетного – гарматного комплексу «Тунгуска». За сумлінне виконання військового обов’язку перед Батьківщиною, зразковою військовою службою, високі показники в навчанні, міцну дисципліну, неодноразово одержував подяки від командирів.
З 2017 року до осені 2021 року працював на ВАТ КФТП «Слов’янські шпалери» бригадиром на дільницях основного виробництва, мав авторитет серед колег, був прикладом в роботі, сумлінному виконанні своїх професійних обов’язків, прихильником справедливості.
Був одружений. Мав дочку Діану 9 років. Проживала родина в с. Наумівка в батьківському будинку.
З початком ворожих дій на нашій території займав активну громадську позицію у підтримці ЗСУ, а коли викликали до РТЦК та СП, пішов захищати Батьківщину та м. Чернігів.
Місце його строкової служби та місце призову в період мобілізації смт. Десна – стало місцем його останнього подиху під час чергового ворожого ракетного обстрілу – 17 травня 2022 року.
Нема батька, нема чоловіка, нема господаря, але є і буде Україна, є такі вірні сини, є наші вічні захисники.

15 серпня  2023  року  у боротьбі за звільнення Батьківщини від окупаційних військ  рф поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області загинув  наш земляк  Михайло Олексійович ПОНОМАРЕНКО.

Народився Михайло Пономаренко  31 серпня 1993 року в с. Галайбине. Закінчив Галайбинську загальноосвітню школу, потім Сосницький сільськогосподарський технікум, а згодом Національний університет біоресурсів і природокористування України. Був дуже розумним і позитивним юнаком.

До повномасштабного вторгнення  російських військ в Україну проживав у м. Вишневе Бучанського району Київської області. Був призваний до лав  ЗСУ  10 січня 2023 року. Проходив службу бойовим медиком десантно-штурмового батальйону військової частини А2582. Мужньо обороняючи рідну Батьківщину від російських окупантів, загинув у бою за її свободу і незалежність 15 серпня 2023 року в  районі Вербового Пологівського району Запорізької області.

Височанська сільська рада розділяє біль втрати та глибоко  співчуває сім’ї загиблого Героя й усім, для кого він був дорогим і близьким.
 Доземний  уклін  воїну-захиснику.  Вічна пам’ять і слава Герою!

 

Поховали загиблого захисника у  м. Вишневе Бучанського району Київської області на міському цвинтарі на Алеї Героїв.

АЛЄКСЄЄВ Сергій Станіславович.

Народився 9 вересня 1998 року у містечку Козелець, Чернігівської області.
У 2016 році закінчив Деснянську ЗОШ І-ІІІ ступенів.
13 жовтня 2016 року був призваний на військову службу за контрактом.
20 липня 2017 року вступив до Військової академії м. Одеси, яку достроково закінчив у березні 2022 року
Лейтенант, командир евакуаційного взводу ремонтно-відновлювального батальйону.
На жаль, Сергій загинув 6 серпня 2022 року,під час виконання бойового завдання поблизу с.Мала Токмачка, Запорізької області.
Похований на кладовищі села Десна, Чернігівської області.
Рудник Артем Юрійович
Народився 12 вересня 1989 року в Чернігові.
У 2004 році закінчив Чернігівську загальноосвітню школу № 17, у 2007 році – Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту № 5 за спеціальністю “штукатур, лицювальник-плиточник, муляр”. Закінчив навчально-курсовий комбінат корпорації “Укрбуд” за спеціальністю “електрозварювальник”.
Працював на чернігівській ТЕЦ.
Мобілізований до Збройних сил України в березні 2014 року. Молодший сержант 41-го батальйону територіальної оборони.
Загинув 27 липня 2014 року в селі Новоіванівка Попаснянського району Луганської області.
Похований 29 липня 2014 року в Чернігові.
В пам’ять про Артема Рудника в грудні 2015 року на будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи № 17 встановлена меморіальна дошка. Ім’я Артема Рудника викарбуване на пам’ятній дошці, встановленій у грудні 2016 року випускникам Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту № 5.

Коментарі

Популярні публікації