Скорботні жнива війни: Волков Сергій. Корж Євгеній. Шелест Сергій

Лейтенант Сергій Волков народився 26 квітня 1992 року у Чернігові. Закінчив школу №29 та ПТУ №5.

У 2012 році його призвали на строкову службу до лав Військово-Морських Сил. Далі вісім років служив в Державній прикордонній службі України (військові звання від молодшого сержанта до старшини, потім головного сержанта). За цей час закінчив заочно Академію ДПСУ, здобув фах військового юриста. У 2014 році брав участь у проведенні Антитерористичної операції. 

У червні 2022 року став на захист України до лав ЗСУ. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А0221. Пройшов шлях від головного сержанта роти до молодшого лейтенанта, командира механізованого взводу та згодом лейтенанта, заступника командира роти.

За час служби був нагороджений:

  • відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції";
  • подякою від Голови ДПСУ:
  • медаллю "За оборону Батьківщини";
  • почесними нагрудними знаками "Ветеран війни" та "За збережене життя";
  • грамотами від командування Прикордонного загону.

Серед підлеглих користувався неабияким авторитетом як досвідчений воїн, здатний об’єктивно оцінити обстановку на полі бою та правильно керувати діями підрозділу, обов’язково дбаючи про збереження життя особового складу.

Загинув чоловік 9 серпня 2023 року у ДТП.

Володимир Розлач родом із села Скрипчин. 8 травня він помер від хвороби та був тимчасово похований у м.Житомир. 4 жовтня бійця перепоховали у рідному селі.

У Вознесенській церкві селища Козелець заупокійну літургію за загиблим відслужили настоятель Вознесенської церкви протоієрей о.Ярослав та військовий капелан протоієрей о.Олександр.

Після заупокійної траурний кортеж з тілом Володимира Розлача вирушив до його рідного села Скрипчин. Поховали воїна з усіма військовими почестями на кладовищі в Скрипчині. Матері захисника передали синьо-жовтий стяг, яким була вкрита труна, як символ держави, якій вірно та до кінця служив її син.

Євген Корж родом із села Тарасів, 17 липня 1988 року.

Із перших днів війни Євген став на захист рідної землі, й у складі Національної гвардії України разом з побратимами брав участь в обороні Чернігова. На посаді стрільця-телефоніста відділення стрілецького батальйону в/ч 3082 боронив свою Чернігівщину, свою велику родину, свою Україну.

Велике бажання якнайшвидшої Перемоги безжально зруйнувала раптова смерть. Війна підірвала здоров’я захисника, і 29 вересня 2023 року Євген Корж помер у Чернігівській обласній лікарні від гострої серцевої недостатності. У Воїна залишилися батько та молодші сестри.

Відспівував померлого захисника біля рідного будинку військовий капелан. Навколо синьо-жовтої труни зібрались рідні, друзі, бойові побратими, керівництво громади, небайдужі мешканці.

Поховали Євгена Коржа 3 жовтня з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі в рідному селі Тарасів.

Трагічна звістка надійшла до Козелецької громади. 4 лютого після тривалого лікування помер житель села Омелянів захисник Сергій Володимирович Шелест.
Народився Сергій Володимирович 26 листопада 1967 року в селі Омелянів. Тривалий час жив та працював у Києві. Згодом повернувся до рідного села.
З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України Сергій не вагаючись долучився до захисту Батьківщини.
Захищав рідну землю у складі 15 батальйону 58 ОМБ. Спочатку на Сумському напрямку, згодом в районі Бахмуту та Попасної. У травні 2022 року був поранений під час бойових дій в районі Попасної Луганської області, тривалий час лікувався після поранення.
Глибоко сумуємо з приводу передчасної смерті Захисника, висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким. Схиляємо голови у глибокій скорботі. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій.
Вічна пам’ять Герою!
Поховали загиблого Героя 7 лютого 2023 року в селі Омелянів.

Коментарі

Популярні публікації