Загиблі герої Чернігівщини: Гук Михайло. Балан Андрій. Даниш Сергій

Народився Гук Михайло 28 січня 1991 року в селі Безуглівка Щорського району Чернігівської області. У 2006 році закінчив Єлінську ЗОШ I-II ст., у 2009 році – Щорське вище професійне училище лісового господарства. З 2009 по 2010 проходив строкову військову службу.

3 29.01.2015 по 28.03.2016 року був призваний на військову службу за призовом під час мобілізації до військової частини В2830 на посаду командир відділення – командир бойової машини.

З 30.11.2016 призваний на військову службу за контрактом, проходив військову службу 105 прикордонному загоні імені князя Володимира Великого Держаної прикордонної служби України. Перебував на посаді інспектора прикордонної служби 2 категорії – техніка відділення інженерного облаштування державного кордону відділу прикордонної служби «Гірськ». З 2015 року  – учасник бойових дій.

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну Михайло разом з побратимами пішов захищати Чернігів і загинув як Герой.

Висловлюємо щире співчуття дружині та матері захисника, всім рідним і друзям, всім, хто його знав. Схиляємо голови в скорботі. Подвиг Героя назавжди вписаний в бойовий літопис нашої країни і кров’ю – в наші душі та серця.

За бажанням рідних поховали Михайла в селі Нові Боровичі. 

БАЛАН Андрій Олексійович.

Народився 16 листопада 1985 року в м. Чернігів.
Зростав разом зі своїм молодшим братом Миколою. З малку ходили в один садок, а потім і в одну школу №29. З початкових класів вдвох пішли в спортивну секцію з волейболу де мали непогані успіхи і не один рік займали призові місця обласного рівня.
Закінчив школу у 2002 році та вступив до Чернігівського політехнічного університету.
Після випуску працював на різних роботах, проте доля знов звела Андрія з братом Миколою в спільній справі з виготовлення меблів на замовлення. Андрій був дуже відданий справі і працював на всі 100%.
Надзвичайно любив природу і різноманітні походи, сплави, рибальство, збирання грибів, тощо. Багато вільного часу проводив в улюбленому місці де пройшла значна частина життя м. Носівка. Дуже любив читати, був розумний і відповідальний.
16 листопада 2022 року долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини.
На жаль, Андрій Олексійович, загинув 3 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ступочки, Краматорського району, Донецької області.
Провели в останній путь та поховали Героя 6 лютого 2023 року у місті Носівка.
Указом Президента України посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
ДАНИШ Сергій Миколайович.
Народився 17 січня 1986 року у селі Степанівка, Борзнянського району, Чернігівської області.
Навчався у Степанівській ЗОШ, яку закінчив у 2001 році.
Після закінчення школи вступив до Мринського професійно-технічного училища №33, закінчив його у 2004 році.
З 2004 по 2006 рік проходив строкову службу у Збройних силах України.
Після служби працював різноробочим у м Чернігові.
В лютому 2022 року добровільно вступив до Збройних сил України, на військову службу за контрактом.
Загинув 29 квітня 2022 року, біля населеного пункту Курулька, Барвінківського району, Харківської області.
Похований 6 травня 2022 року в селі Степанівка.
Указом Президента України посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Коментарі

Популярні публікації