Хроніки вторгнення 2022 року: 5 березня

Вночі 05.03.2022 російські військові продовжили обстріли м. Чернігів, руйнувань зазнали багатоквартирні будинки, котрі розташовано в мікрорайоні Масани, ресторан “Княжий орден” та інші об’єкти комерційної нерухомості.

Російські військові застосовували проти мирних жителів Чернігова потужну зброю невибіркової дії – некеровані авіабомби ФАБ-500. Три такі бомби, що не розірвалися, були знайдені на місці падіння російського винищувача-бомбардувальника Су-34, який уранці збили біля Чернігові бійці ППО.

05.03.2022 відбувся артилерійський обстріл стадіону імені Ю. Гагаріна у Чернігові. Зруйнована східна трибуна міського стадіону, пошкоджено будинки приватних житлових секторів, розташованих поблизу спортивного об’єкту.

5.03.2022 біля с. Ягідне стався обстріл цивільного автомобіля, на якому родина з 4 чоловік виїжджала з м. Чернігова. У результаті обстрілу загинула 12 річна дитина та чоловік.

5.03.2022 російські військові насильно захопили голову та заступника голови Новобасанської громади, що на Ніжинщині. Разом із ними в полоні були до 20 місцевих чоловіків. За цей час їх перевозили в різні місця, переважно господарські будівлі. У полоні він перебував 25 днів.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – щонайменше 3 людини (1 дитина);

поранено цивільних – щонайменше 2 людей;

пошкоджено – не менше 2-х об’єктів (серед них – стадіон і бібліотека – історична будівля).

За означену добу в області зареєстровано 3 пожежі, з них – 2 через обстріли російською армією, 1 – з інших причин, пов’язаних із веденням бойових дій

Коментарі

Популярні публікації