Хроніки вторгнення 2022 року: 1 березня

Вдень 01.03.2022, близько 12 години, окупанти обстріляли реактивними системами залпового вогню північну частину проспекту Миру – район ЗАЗу в Чернігові, мікрорайон Масани та проспект Миру на виїзді з Чернігова у напрямку селища Ріпки.

01.03.2022 відбувся перший обстріл садівничого товариства “Урожай” в м. Чернігові. Зруйновані дачні будинки, господарські будівлі, знищена худоба. На місці обстрілу виявлено “хвостовики” мін, залишки від касетних снарядів.

01.03.2022 російські військові в с. Калинівка Ніжинського району розстріляли і переїхали легковий автомобіль. У ньому загинуло троє місцевих жителів. Врятуватись вдалось тільки 10-ти річній дитині.

01.03.2022 при пересуванні колони через с. Займище Корюківського району російські військові обстріляли цивільні будинки, авто і місцеве населення. Відомо про загибель однієї людини. Будинки зазнали значних руйнувань. Щонайменше в одному з них спалахнула пожежа.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення): 

убито цивільних – щонайменше 4 людей;

поранено цивільних – щонайменше 2 людей;

пошкоджено – відомості відсутні.

За означену добу в області зареєстровано 7 пожеж, із них – 6 через обстріли російською армією населених пунктів (4 в житловому секторі, 1 на транспорті та 2 інші)

Коментарі

Популярні публікації