Хроніки вторгнення 2022 року: 23 березня

Вночі 23.03.2022 у Чернігові російські військові розбомбили автомобільний міст через Десну, що з’єднував місто з Києвом. На міст скинули авіабомби, один із прольотів мосту впав. Цим мостом із Чернігова рухалися евакуаційні рейси і завозилася гуманітарна допомога до міста.

 23.03.2022 о 18.50 внаслідок потрапляння снаряду в машинну залу підприємства, що розташоване в м. Чернігів, сталося пошкодження магістрального аміакопроводу й осколкове пошкодження однієї ємності. Станом на 20.10 підрозділи ДСНС обстежували ємності та запірну арматуру. Концентрація хімічних речовини – у межах допустимої норми.

23.03.2022 був інтенсивний обстріл Чернігова: авіанальоти, артилерія, і міномети. Цілеспрямовано знищують склади продуктових запасів.

Російські окупанти викрали й півтори доби тримали в полоні старосту Замглайського старостинського округу №1 на Чернігівщині. Чоловіка били, намагаючись отримати інформацію про розташування підрозділів ЗСУ в тилу.

Окупанти вбили 63-річного місцевого жителя одного з сіл Ніжинського району.

23.03.2022 після 16.00 біля переправи через р. Десна загинув волонтер, який евакуював жителів Чернігова на мікроавтобусах та возив гуманітарні вантажі до міста. Авто потрапило під обстріли.

 Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – щонайменше 2 людей;

поранено цивільних – щонайменше 1 людина;

пошкоджено – не менше 2 об’єктів (серед них – міст через річку Десна).

За добу в області зареєстровано 24 пожежі, з них 11 – через обстріли російською армією населених пунктів (3 – промислові об’єкти, 5 – житловий сектор, 1 – транспорт, 2 – господарські будівлі). За добу рятувальники 4 рази долучалися до надання допомоги й виконання інших робіт. Група піротехніків ДСНС за добу 7 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації