Книги чернігівців: Олексій Тимошенко "Майстер ілюзій"

Вийшла збірка фантастичних оповідань “Майстер ілюзій”. В ній - різні історії про людей та чудернацьких істот. Книга продовжує нову українську серію #СередСвоїх. Особливість її полягає в тому, що кожна книга – це результат співпраці українського автора і митця/ілюстратора (і звісно, видавництва). Картина і творчість митця жваво відгукується в уяві автора збірки химерними образами.

На обкладинці збірки представлена картина українського художника початку XX cтоліття Олександра Богомазова, яскравого представника українського авангарду, основний напрям його творчості – кубофутуризм — йдеться у повідомленні автора книги.

"У збірці вистачає місця і детективу, і фантасмагорії, і пригодам, і науковій фантастиці. Та ці історії точно були б іншими без особливого творчого середовища, скажімо, спільноти літературного проєкту Зоряна фортеця (для мене то спогад теплий і значущий). Книга чудово оформлена, адже команда видавництва Yakaboo Publishing дуже уважно та ретельно працювала з текстом. Щиро вдячний команді та Катерині Ісаєнко за співпрацю та зацікавленість текстами", — підсумував Олексій.

"Світ фантастичних оповідань пропонованої читачеві збірки змальовує іншу реальність крізь призму понять і категорій щоденної буденності. Ми живемо надто швидко, щоб помічати деталі, які вже є ознаками майбутнього. У цій збірці читач побачить звичайних героїв у незвичайних обставинах і, можливо, у комусь із них впізнає себе, свої проблеми та знайде відповідь на одвічні питання про сенс буття, зазирне за лаштунки дійства, незнаного досі, але імовірного",

Про автора

Олексій Тимошенко закінчив Ніжинський державний педагогічний інститут імені Миколи Гоголя у 1998 році.

Він — кандидат психологічних наук (2010),  доцент (2013). Працює у Ніжинському виші з 2001 року на посадах асистента (2001-2013),  доцента (2013-2016) на кафедрі загальної та практичної психології , декана факультету психології та соціальної роботи з 2016 року. Основний напрямок наукових досліджень Олексія – психологія  життєвого простору особистості. У своєму науковому доробку має понад 35 публікацій, серед яких навчально-методичні посібники, наукові статті, навчальні програми та методичні рекомендації. Викладає різні навчальні дисципліни – "Психологія свідомості”, "Методологія та теорія психології”, "Практикум з групової психокорекції” тощо.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації