Хроніки вторгнення 2022 року: 28 березня

28.03.2022 був здійснений обстріл мікрорайону льотного училища і проспекту Миру в м. Чернігів в напрямку Гомеля. Постраждало підприємство, житлові будівлі було ушкоджено мінами 120-го калібру. Одна цивільна людина поранена.

28.03.2022 боєприпас влучив у багатоповерхівку та в комплекс відпочинку м. Чернігів. Попередньо загиблих та травмованих немає.

28.03.2022 був здійснений обстріл гуманітарного екіпажу біля Чернігова. Команда отримала контузії та поранення різного ступеню тяжкості, зокрема – важке черевне поранення. Вантаж і автомобілі – знищені.

28.03.2022 був здійснений обстріл 14-поверхового будинку в районі вул. Генерала Бєлова м. Чернігова, в результаті якого поранення отримали двоє людей. За свідченням чоловіка, який проживає в даному будинку, за період активних бойових дій в місті Чернігові в будинок влучило 33 снаряди різного типу. Будинок непридатний для життя, мешканців евакуювали за участі ДСНС.

28.03.2022 військовий рф з метою пограбування прибув до приватного господарства у Новобиківській територіальній громаді Ніжинського району. Погрожуючи розстрілом з автомату, відібрав їхні мобільні телефони та всі заощадження. Після цього військовослужбовець незаконно позбавив волі жительку села та утримував її у погребі. Жінці зв’язали руки, заклеїли очі скотчем та тримали у погребі понад дві доби, погрожуючи фізичним і сексуальним насильством. Особу причетного до злочину військового рф встановлено, триває досудове розслідування.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

поранено щонайменше 6 цивільних людей;

За добу в області зареєстровано 13 пожеж, із них 8 – через обстріли російською армією населених пунктів (2 – житловий сектор, 4 – промислові та інфраструктурні об’єкти, 1 – транспорт, 1 – природний об’єкт). За добу рятувальники 3 рази долучалися до надання допомоги та виконання інших робіт. Група піротехніків ДСНС за добу 13 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації