Хроніки вторгнення 2022 року: 6 березня

Увечері 06.03.2022 близько 19:00 відбувся обстріл приватного будинку по вул. Десняка у м. Чернігів. Прилетіли два снаряди. Загинуло 3 людей: батько, матір і донька 20 років.

Увечері 06.03.2022 також відбувся артилерійський обстріл чотириповерхового будинку на  вул. Тиха 2, м. Чернігів. Мінімум два, за іншими даними – чотири снаряди влучили. Повністю розбитий дах, сильно пошкоджені квартири 4 поверху. Повилітали вікна в усіх чи майже в усіх квартирах.

Після 19.00 06.03.2022 у м. Чернігів був обстріл 20-ї і 10-ї недіючої шкіл, постраждали приватні будинки. Один снаряд влучив у будівлю “Деснянської правди”/Альфа-Банку. У 20-й школі посічені стіни й вибиті вікна, на території залишилися вирви від снарядів. У 10 школі сильно пошкоджено стіну, в ній велика діра. Вилетіли вікна.

 Внаслідок обстрілу у Чернігівській школі №19 виникла пожежа. Снаряд влучив в дах будівлі, він загорівся. Будівля сильно постраждала, та частина будівлі, котра не вигоріла лишилась без вікон, стіни мають значні пошкодження. За словами речниці ГУ ДСНС травмувалась одна людина. На місці пожежі працювали підрозділи ДСНС.

06.03.2022. Внаслідок бомбардування було пошкоджено фасади, вікна та деякі інтер’єри пам’ятки архітектури місцевого значення – будинку колишньої жіночої гімназії, 1899 р. (охоронний № 11-Чг), в якому розташовується Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана.

Після 19.00 06.03.2022 було обстріляно Казанську церкву в Чернігові. Зруйновано паркан і посічено стіни будівлі по вул. Коцюбинського. Будинок навпроти церкви сильно пошкоджений, зруйновано дах.

06.03.2022 біля с. Халявин окупанти захопили в полон працівника медичного закладу для психічно хворих, котрий возив воду хворим. В полоні чоловіка тримали добу. Увесь час зі зв’язаними руками за спиною та шапкою на очах. Ані пити, ані їсти не давали, шукали націоналістичні татуювання. Пізніше відпустили.

06.03.2022 у селі Слобода військовослужбовців збройних сил РФ у сільському магазині катували місцевого мешканця з метою отримання від нього відомостей про розташування та переховування військовослужбовців Збройних Сил України. За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури встановлено і повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – щонайменше 4 людей;

поранено цивільних – щонайменше 2 людей;

пошкоджено – не менше 6 об’єктів (серед них – трир школи й церква).

За означену добу в області зареєстровано 12 пожеж, із них 10 – через обстріли російською армією населених пунктів.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації