Загиблі герої Чернігівщини: Приходько Євгеній. Башенко Даніїл. Боженок Олександр

Євгеній Приходько народився 11 грудня 1978 року в Коропі. Закінчив школу, потім – електро-механічний технікум у місті Конотоп.

Відслуживши в армії, вирішив пов’язати своє подальше життя з  військовою службою. Служив у Криму до його анексії. Потім повернувся до Коропа, пізніше – переїхав в Ічню, згодом – на схід країни, на службу у військову частину Бахмута.

За плечима Євген Сергійович мав 20 років відданої служби своїй країні та своєму народу.

Крім цього, він був наділений кращими людськими якостями: був добрим, товариським, життєрадісним, надійним і щирим,  шанував батьків, любив працю.

Наш земляк  захищав Україну від російського загарбника на посаді командира зенітно-ракетного відділення.

1 березня 2024 року його життя обірвалось унаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу села Роздолівка Бахмутського району Донецької області.

Солдат Даніїл Башенко народився 21 грудня 1997 року в Чернігові. Спершу навчався у школі №27, захоплювався шахами, згодом перевівся до ліцею №15. В шкільні роки займався спортивною гімнастикою і карате, потім вступив до Чернігівського коледжу інженерії та дизайну на відділення механічної інженерії.

У липні 2016 року уклав контракт та долучився до лав Збройних Сил України. Навчався за спеціальністю "гранатометник АГС", після чого продовжив службу у Чернігові.

У 2016-2017 роках брав участь в АТО, після цього вступив до Національного університету "Чернігівська Політехніка" на заочне відділення. У липні 2019 року повернувся до цивільного життя, працював у мережі кав’ярень Coffee Boss, а також режисером монтажу в команді YouTube каналу спортивних новин.

У перший день повномасштабної війни без роздумів став на захист України. Спочатку захищав Чернігів, а з серпня минулого року вирушив боронити Луганщину на посаді стрільця.

Загинув 14 січня 2024 року у бою на Луганщині.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Старший солдат Олександр Боженок народився 27 квітня 2000 року в Чернігові. Закінчив загальноосвітню школу №24 та продовжив навчання в ПТУ №18. Свій трудовий шлях розпочав у КП "Зеленбуд".

З 2020 року проходив строкову військову службу. Під час повномасштабного вторгнення був на посаді номера обслуги гранатометного відділення.

Загинув 14 січня 2024 року у бою на Луганщині.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Коментарі

Популярні публікації