Загиблі герої Чернігівщини: Кава Ярослав. Ульянченко Микола. Циба Микола. Прибитько Юрій

Капітан Ярослав Кава народився 14 травня 1993 року в місті Ніжин Чернігівської області. Закінчив Ніжинську гімназію №3, потім вступив до Харківського університету Повітряних Сил, який закінчив у вересні 2014 року.

Після закінчення університету став на захист України. У 2014-2016 роках служив на посаді льотчик штурман вертолітної ланки вертолітної ескадрильї одного з окремих полків Армійської Авіації.

Після початку повномасштабної війни разом з побратимами продовжив службу.

Загинув 12 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на одному з напрямків бойового зіткнення.

Провели в останню путь та поховали військового в Ніжині на Алеї Слави Фрунзівського кладовища.

Молодший сержант Микола Ульянченко народився 20 лютого 1984 року в Києві. Закінчив середню загальноосвітню школу №217, а згодом здобув професію кухаря. Працював на різних підприємствах міста Києва. Останнє місце роботи — "Епіцентр".

У перший день повномасштабного вторгнення РФ пішов служити. Брав безпосередню участь в обороні столиці України. Далі пройшов спеціальну військову підготовку у Франції. Після — служив на посаді командира міномета.

Загинув 9 березня 2024 року у бою на Запорізькому напрямку. Попрощалися та поховали у селі Марківці на Чернігівщині.

Солдат Микола Циба народився 19 квітня 1974 року в селі Талалаївка Чернігівської області. Закінчив Прилуцький електромеханічний технікум на електрика. Сім років пропрацював на залізниці.

З початком повномасштабного вторгнення долучився до оборонців України. Захищав Ніжинську громаду. Потім — виконував завдання на інших напрямках.

Загинув 11 березня 2024 року у бою на Запорізькому напрямку. Попрощалися з бійцем у Ніжині. Поховали на малій Батьківщині.

Солдат Юрій Прибитько народився 3 червня 1984 року в Козельці на Чернігівщині. Там жив та навчався. Проходив строкову військову службу. Після — працював на різних підприємствах.

У липні 2022 року долучився до ЗСУ. Служив на посаді навідника відділення кулеметного взводу.

Загинув 7 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали солдата у Козельці.



Коментарі

Популярні публікації