Загиблі герої Чернігівщини: Праута Анатолій. Остапенко Сергій. Помозанко Олександр. Шматок Михайло

Загинув через п’ять днів після свого дня народження. 46-річний Анатолій Праута на початку повномасштабного вторгнення добровільно взяв до рук зброю і не дав увірватися в Чернігів нещадним російським загарбникам. Його серце перестало битися внаслідок артобстрілу окупантів. Героя поховали на кладовищі у Ялівщині.

– Він взагалі був дуже гарною людиною, він ніколи не кидав своїх друзів. Говорив все добре, але дуже холодно і страшно. Коли хлопці говорили, що можна було йому виїхати до нас туди, ми самі на Менщині живемо, були в окупації, але до того ще можна було виїхати. Він сказав я не залишу місто, я не залишу нікого, я буду стояти до кінця, – розповіла сестра загиблого воїна Ярина.

Народився Анатолій 11 березня 1976 року в селі Топчіївка Чернігівського району. У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Старшина Чернігівського РТЦК та СП. Загинув 16 березня 2022 року при обороні Чернігова поблизу села Трисвятська Слобода Киїнської громади Чернігівського району. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно) та медаллю «За оборону Чернігова».

Остапенко Сергій Олександрович народився 11 березня 1994 року у містечку Ріпки. У 2012 році закінчив Ріпкинську загальноосвітню школу № 2. У 2014 році долучився до Збройних Сил України. Учасник АТО.

У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Молодший сержант.

Загинув 19 квітня 2023 року біля Костянтинівки Донецької області.

Похований 29 квітня 2023 року у містечку Ріпки Чернігівського району.

Помозанко Олександр Іванович народився 11 березня 1981 року в селі Петрівка Сновської громади. Закінчив Петрівську загальноосвітню школу. Працював у ФОН Тур В.В.

У 2023 році долучився до Сил Оборони України. Солдат 26-го окремого дивізіону річкових катерів. Помер 12 травня 2023 року. Похований 16 травня 2023 року у Сновську Корюківського району.

11 березня 2024 року прощались із бійцем ЗСУ. Михайла Шматка поховали у Семенівській громаді.

«У громаду прийшла звістка про смерть військового з Семенівки. Помер наш земляк, військовослужбовець окремої штурмової бригади "Лють" - Михайло Шматок», - повідомляють у Фейбуці.

Віддати шану мужньому українському Воїну прийшли рідні, близькі, друзі, знайомі, бойові побратими та вдячні земляки. В останню путь Героя провели "живим коридором" до місця вічного спокою. Поховали Михайла на Монаховому кладовищі в Семенівці.

Коментарі

Популярні публікації