Хроніки вторгнення 2022 року: 10 березня

10.03.2022 після 15.00 м. Ніжин почали обстрілювати з РСЗО “Ураган”. За попередньою інформацією, двоє людей померло та 8 поранено. Також пошкоджена теплотраса. Декілька будинків залишилися без світла. У школі №17, садку №25 і амбулаторії №6 вибух пошкодив вікна.

У ніч на 11 березня ворог продовжував завдавати авіаційні удари по місту Чернігів та піддавати його артилерійським обстрілам. Руйнувань зазнають переважно цивільні будівлі та об’єкти соціальної інфраструктури. Зруйновано стадіон ім. Ю. Гагаріна. Пошкоджено будівлю юнацької бібліотеки: будинок Василя Тарновського, пам’ятку архітектури 19 століття.
Інформує ГУ ДСНС в області:
Протягом останньої доби (з 10 до 11 березня) в області сталося 17 пожеж. Для ліквідації 10 пожеж залучалися підрозділи ГУ ДСНС. 2 особи загинула.
Загалом з початку військових дій ліквідовано 163 пожежі. З них 121 — виникли через обстріли.
Група піротехнічних робіт протягом доби здійснила 27 виїздів. Виявлено, вилучено та вивезено 3 вибухонебезпечні предмети (2 артилерійські снаряди та мінометну міну).
Підрозділи ГУ ДСНС в області цієї доби 8 разів залучалися для надання допомоги та проведення інших робіт, зокрема 4 рази — для розбору завалів зруйнованих внаслідок обстрілів будівель. З-під завалів вивільнено 4 травмованих та тіла 4 загиблих осіб.
Всього з початку військових дій підрозділи ГУ ДСНС залучалися 45 разів.
За інформацією АТ «Чернігівобленерго», через бойові дії без електропостачання залишається 232 населені пункти області. Відновлювальні роботи проводяться за можливості.
Внаслідок враження ворожими обстрілами об’єктів критичної інфраструктури, у Чернігові станом на 8 ранку 11 березня відсутнє газо-, тепло-, водо- та електропостачання на більшій частині території міста

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – 2 людей;

поранено цивільних – 8 людей;

пошкоджено – не менше 3-х об’єктів (серед них – школа, амбулаторія, ДНЗ).

За інформацією ГУ ДСНС, за добу в області сталося 17 пожеж. Для ліквідації 10 пожеж залучалися підрозділи ГУ ДСНС.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації