Хроніки вторгненн 2022 року: 14 березня

14.03.2022 близько 15 години в с. Мохнатин, що неподалік Чернігова, російські окупанти розстріляли з 30-мм автоматичної гармати та автоматичної зброї трьох місцевих підлітків. Двом загиблим було по 17 років, одному – 18.

14.03.2022 важкою артилерією невстановлених військових формувань Збройних сил Російської Федерації пошкоджено будівлю Національного університету «Чернігівська політехніка», ринок «Привокзальний» (загинуло 4 цивільних осіб), оптово-роздрібну базу, декілька житлових будинків (2 цивільні особи загинули внаслідок артилерійського обстрілу будинку по вул. Самоквасова, адміністративну будівлю АТ «Чернігівгаз» і 4 транспортні засоби. За попередніми даними, внаслідок обстрілів загинуло 6 осіб.

  За останніми даними, загинуло 10 осіб.

14.03.2022 в результаті бомбового нальоту була зруйнована одна водонасосна станція (ВНС) – 2 “Подусівка” з насосних станцій із подачі води на місто КП «Чернігівводоканал», четверо людей загинуло (охоронець, працівник водоканалу і двоє членів його родини). У м. Чернігів станом на ранок 14.03.2022 було відсутнє централізоване водопостачання.

 Артилерійським обстрілом підданий приватний сектор в Олександрівці (околиці Чернігова), зруйновано домогосподарства, відомо про щонайменше двох загиблих та двох поранених серед цивільного населення.

 Вночі Ніжин був обстріляний «Ураганами», обійшлося без втрат цивільного населення .

Під час обстрілу російськими окупаційними військами близько 09.00 села Олишівка у будівлю на території підземного газосховища влучив снаряд. Пошкоджено насосну станцію подачі метанолу на майданчик газозбірного пункту.

 Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – щонайменше 14 осіб, з них двоє дітей;

поранено щонайменше 2 цивільних;

пошкоджено – не менше 4-х об’єктів (серед них – університет, ринок, насосна станція водопостачання).

За інформацією ГУ ДСНС, з 13 по 14 березня в області зареєстровано 13 пожеж, із них 9 – через обстріли російською армією населених пунктів (3 об’єкти інфраструктури, 5 – житловий сектор, 1 – транспорт). Група піротехніків ДСНС за добу 6 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися (з початку війни – 62.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації