Хроніки вторгнення 2022 року: 7 березня

07.03.2022 на київській трасі поблизу с. Количівка в Чернігівській області автомобіль, у якому перебувало троє дорослих і троє дітей, підірвався на протипіхотній міні. Усі дорослі загинули на місці, дітей з пораненнями різної тяжкості доправлено до лікувальних закладів. Очевидці повідомили, що міни на дорозі були замасковані соломою та сміттям.

07.03.2022 російські військові обстріляли Чернігівський фтизіопульмонологічний центр. Заклад зазнав серйозних руйнувань. За попередньою інформацією, жертв серед лікарів і пацієнтів немає. Знищені запаси ліків для пацієнтів.

07.03.2022 дорогою на гемодіаліз із с. Кувечичі до Чернігова на автомобільній трасі М-01 у районі села Новий Білоус автівку 75-річного місцевого жителя ймовірно з «Урагану» обстріляли російські війська. Чоловік згорів у машині, а його дружину з тяжкими пораненнями доставили до села Льгів.

Неподалік місця обстрілу цього авто виявлено тіло ще однієї людини.

Російські військові викрали підприємця з прикордонного села Грем’яч, що на Чернігівщині. Близько 30 російських військових вдерлися до садиби і вивезли чоловіка в рф – про подальшу його долю досі нічого не відомо.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – не менше 4-х людей;

поранено цивільних – не менше 4-х людей;

пошкоджено – щонайменше 3 об’єкти (серед них – лікарня).

За означену добу в області зареєстровано 4 пожежі, з них – 2 через обстріли російською армією.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації