Загиблі герої Чернігівщини: Волевач Микола. Радченко Олександр. Приходько Володимир

Молодший сержант Микола Волевач народився 29 березня 1991 року у селі Озерне. Там виріс й закінчив Сираївську школу. Проходив строкову військову службу, а потім працював у Козелецькому районному відділі МВС в Чернігівській області.

У квітні 2022 року став до лав ЗСУ на посаду механіка-водія 3  механізованого відділення. 2 механізованого взводу 1 механізованої роти 2 механізованого батальйону в/ч А4712. Загинув 5 лютого 2024 року у бою на Запорізькому напрямку. в результаті підриву на ворожому мінно-вибуховому пристрої противника. У загиблого залишились батьки і сестра. Попрощалися з бійцем та поховали у селі Озерне.

Сержант Олександр Радченко народився 17 березня 1979 року в селищі Березна на Чернігівщині. Навчався в Березнянській школі, потім закінчив Чернігівське спеціальне професійно-технічне училище № 18, де отримав фах столяра. Мав хист до музики та грав на багатьох музичних інструментах. У 2014 році був в АТО. З першого дня повномасштабної війни став на захист Батьківщини.

Служив на посаді номера обслуги зенітного артилерійського відділення. Загинув 14 січня 2024 року у бою на Луганщині. Попрощалися з бійцем та поховали в рідному селі.

«На щиті» повернувся додому уродженець Сновської громади – солдат Приходько Володимир Васильович, який народився 3 березня 1983 року в с. Гірськ. Володимир закінчив 9 класів Гірської середньої школи, навчався в Щорському СПТУ №7, отримав спеціальність «тракторист-машиніст». Працював у ПСП «Колос» трактористом. На заводі ООО «Український кардан» м. Чернігів.

7 липня 2023 року був призваний за мобілізацією до лав Збройних Сил України. Проходив військову службу в військовій частині А4784.

Загинув захисник 21 січня 2024 року під час виконання обов’язків військової служби в районі населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області. Поховали воїна 28 січня 2024 року на Алеї міського кладовища.

Коментарі

Популярні публікації