Хроніки вторгнення 2022 року: 11 березня

11.03.2022 близько 00:30 російські військовослужбовці здійснили два авіаудари по стадіону ім. Ю. Гагаріна. На полі виникла величезна вирва, трибуни сильно пошкоджені. Під час розбирання завалів рятувальники виявили 500-кілограмову авіаційну бомбу, яка не спрацювала під час вибуху. Інший снаряд ФАБ-250 знайшли на околицях міста, в районі ЗАЗ.

Також внаслідок авіабомбардування 11.03.2022 окупанти знищили в Чернігові будівлю Музею українських старожитностей Василя Тарновського (Обласна бібліотека для молоді, розташована поруч зі стадіоном). Загинули й отримали поранення цивільні особи. За попередніми даними 2 людей загинуло, 2 поранених.

11.03.2022 відбувся обстріл гуртожитку в мікрорайоні Бобровиця м. Чернігів. Найбільше постраждав дах і верхні поверхи будівлі. Усюди повилітали вікна, на стінах є великі ушкодження та дірки.

11.03.2022 внаслідок бомбардування російськими військами села Новоселівка, що біля Чернігова на подвір’ї разом із оселею вигоріли гараж, лазня, сарай і теплиця одного із мешканців села.

У другій половині дня 11.03.2022 відбувся обстріл житлової багатоповерхівки в мікрорайоні Шерстянка. В декількох квартирах сталось загоряння.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – 3 людей;

поранено цивільних – щонайменше 2 людей; 

пошкоджено – не менше 4-х об’єктів (серед них – стадіон, бібліотека).

За інформацією ГУ ДСНС, в області за добу зареєстровано 10 пожеж, із яких 8 ліквідовано підрозділами ДСНС. Із них 5 пожеж сталося внаслідок обстрілів.

Група піротехніків ДСНС здійснила 3 виїзди по Чернігову для розмінування та знешкодження снарядів, які не вибухнули.

Коментарі

Популярні публікації