Загиблі герої Чернігівщини: Романов Олександр. Сова Сергій. Герасько Микола

Лейтенант Олександр Романов загинув 21 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. За тиждень до загибелі захиснику виповнилося 22 роки.

Олександр родом з Чернігівщини. Народився 14 березня 2000 року у селі Шестовиця Чернігівського району. З дитинства мріяв про військову кар’єру. Тому після школи вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Хлопець також любив футбол і зустрічі з друзями.

Після випуску потрапив на службу до одного з бойових підрозділів Збройних сил України. Командував взводом. Під час повномасштабної війни з перших днів боронив Батьківщину від окупантів.

«Ми хотіли висловити подяку йому, що він перший хто пішов, хто не боявся. І навіть коли в нього була важка хвилина там, під Донецьком, а ми сиділи в окупації в Шестовиці, він всіх підтримував, незважаючи ні на що. Він був найкращою людиною, яку ми знали, він був другом, справжнім», – розповіли друзі загиблого.

Поховали молодого захисника у селі Шестовиця Чернігівської області. В Олександра залишилися батьки, дідусь і бабуся та друзі. Своєї родини він створити не встиг.

Сова Сергій Олексійович народився в місті Ніжин 07.12.1985р. Навчався в ЗОШ №2. Після закінчення школи навчався в Ніжинському професійному ліцеї «Побуту та сервісу» Чернігівської області, яке закінчив у 2004 р., здобувши професію електрогазозварювальника.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно прийшов до військкомату, попри стан здоров’я. Всі, хто спілкувався з Сергієм, знають, якою доброю, чуйною, працьовитою людиною він був.

Ніколи не скаржився, що йому важко, а, навпаки, підтримував побратимів, родину та друзів. Загинув наш воїн під час виконання бойового завдання 03.03.2024 у напрямку населеного пункту Роботине Запорізької області.

«Ми пишаємося нашим Героєм, який був сильний духом і не боявся віддати життя за Батьківщину.

Солдат Микола Герасько народився 6 серпня 1993 року в селі Плиски Чернігівської області. Навчався в місцевій ЗОШ І-III ступенів. В умовах повномасштабної війни став на захист Батьківщини.

Боронив Україну на Харківському напрямку, де і загинув 12 березня 2024 року під час виконання бойового завдання. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі у рідному селі.



Коментарі

Популярні публікації