Загиблі герої Чернігівщини: Литвинов Роман. Ярешко Віталій. Ягодка Сергій

Роман Литвинов народився 18 березня 1976 року в Туркменістані. В дитинстві разом з родиною переїхав до Ніжина, тут навчався у школі № 15, а після 10-го класу вступив до Одеського інституту Сухопутних військ, який закінчив у 1997 році. Після цього два роки служив у Збройних Силах України.

У лютому 2015 року наш земляк знову повернувся до лав ЗСУ, службу проходив у Києві, а згодом потрапив до Головного командного центру Збройних Сил України, був неодноразовим учасником Антитерористичної операції. На початку повномасштабного вторгнення російських військ Роман два місяці служив в територіальній обороні Києва, пізніше долучився до складу військової частини А7014 та разом з побратимами мужньо обороняв Батьківщину від загарбника.

3 серпня під час виконання бойового завдання біля міста Курахове Донецької області військовослужбовець загинув. Удома на нього чекали мати та дві сестри.

Молодший сержант Віталій Ярешко народився 5 січня 1973 року в селі Велика Кошелівка Ніжинського району. Закінчив місцеву середню школу.

Протягом 1991-1994 років проходив військову службу у ВМС ЗС України на посаді головного корабельного старшини.

В умовах повномасштабної війни боронив Україну в лавах ТрО. У лютому цього року разом з побратимами вирушив боронити східні кордони держави.

Загинув 12 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися з військовим у Ніжині, поховали на кладовищі рідно села.

Капітан Сергій Ягодка народився 13 серпня 1981 року в місті Прилуки Чернігівської області. Закінчив дев'ять класів у школі №8, після чого повну загальну середню освіту здобув у 1998 році в школі №4. Навчався у Дігтярівському профтехучилищі №32.

З листопада 1999 року проходив строкову військову службу. З 2001 року проходив військову службу за контрактом у лавах Збройних Сил України. У 2007 році здобув вищу освіту в Сумському державному університеті за спеціальністю "інженер-механік".

Після початку російсько-української війни брав участь в АТО/ООС, пройшов шлях від солдата до капітана — командира роти.

Указом Президента України №240/2022 від 14 квітня 2022 року був нагороджений державною нагородою "За військову службу Україні".

Після повномасштабного російського вторгнення продовжив боронити Україну на посаді командира роти охорони.

Загинув 9 лютого 2024 року у бою на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового у Прилуках.




Коментарі

Популярні публікації