Хроніки вторгнення 2022 року: 29 березня

29.03.2022 російські військові викрали старосту с. Нові Боровичі (Сновщина).

29.03.2022 був здійснений обстріл приватного сектору м. Ніжин, постраждали приватні будинки. Внаслідок авіаударів травми отримали 6 людей, серед яких 1 дитина. Одна людина загинула. Зі слів міського голови, пошкоджені 10 приватних будинків, 3 зруйновані, також є пошкодження автомобілів і гаражів.

 Близько 14 години було збито дві ракети та літальний пристрій (уточнюється який саме). Обидві ракети впали в смт. Козелець, одна з яких пошкодила паркан приватного будинку по вулиці Свято-Миколаївська. Літальний пристрій впав в районі “5-го кілометру”, поблизу міського сміттєзвалища. Ніхто не постраждав. 

29.03.2022 о 22.27 пожежні частини ДСНС Чернігівської області виїжджали за викликом на територію спорткомплексу “Хімік”. Внаслідок обстрілу тут знищена покрівля. Спеціалізований зал для настільного тенісу в Чернігові зазнав ракетного удару російської армії. Окупантами спрямовано удар на спорткомплекс, але ракета не долетіла до споруди, а залишила вирву на спортивному майданчику поруч. Глибина воронки сягає близько десяти метрів.

 29.03.2022 снаряд влучив у приватний будинок у мікрорайоні Бобровиця. Будинок і господарські споруди повністю знищені. Власниця будинку отримала тілесні пошкодження.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

загинула щонайменше 1 людина;

поранено щонайменше 7 цивільних людей;

пошкоджено – не менше 11 об’єктів (серед них – спорткомплекс).

За добу в області зареєстровано 20 пожеж, із них 12 – через обстріли російською армією населених пунктів (5 – житловий сектор, 4 – об’єкти різних форм власності, 1 – транспорт, 1 – господарські споруди). Група піротехніків ДСНС за добу 13 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації