Загиблі герої Чернігівщини: Старченко Юрій. Душенок Євгеній. Бичко Олексій

Юрій Старченко народився 4 липня 1972 року в Києві. Тут здобув освіту в середній загальноосвітній школі №167. Далі вступив до Київського ПТУ №27, де опанував професію "машиніст баштових кранів". Працював за фахом на різних будівельних підприємствах у столиці.

Восени 2023 року долучився до лав Збройних Сил України. Пройшов навчання та воював на посаді механіка-водія. Загинув 6 березня 2024 року у бою на Харківщині. Попрощалися з бійцем та поховали його на кладовищі села Кобижча Бобровицької громади.

Євгеній Душенок народився 20 січня 1969 року у Чернігові. Навчався в місцевій школі №14, потім вступив до Куликівського СПТУ, де опанував професію "майстер холодильних установок". Крім того, навчався у Чернігівському державному педагогічному інституті. Проходив строкову військову службу.

Після повномасштабного вторгнення на територію України долучився до лав Збройних Сил України та воював на посаді старшого водія відділення кулеметного взводу. Загинув 5 березня 2024 року у бою на Донеччині. Попрощалися з бійцем у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Солдат Олексій Бичко народився 6 січня 1982 року. Закінчив середню школу, потім навчався у технікумі електроніки. Після цього вступив до Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Шевченка. В ході навчання опанував фах фізика-інженера, працював у Чернігові в електронних фірмах.

На початку повномасштабного вторгнення спершу вивіз родину у безпечне місце, після чого повернувся до міста. Працював волонтером в загоні швидкого реагування Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а у червні 2022 року долучився до лав ДШВ ЗСУ.

Брав участь у звільненні Херсонщини, а також обороні Бахмута, де отримав поранення. Після лікування та реабілітації повернувся до війська у лави ТрО, а у серпні 2023 року вирушив боронити Луганщину на посаді номера обслуги зенітного артилерійського відділення.

Загинув 14 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".


Коментарі

Популярні публікації