Хроніки вторгнення 2022 року: 26 березня

26.03.2022 внаслідок атак у Чернігові пошкоджені дві школи та низка цивільних будівель. Ворог також завдав авіаудару по одному з сіл Чернігівського району й обстріляв село на Ніжинщині.

 26.03.2022 окупанти вкотре обстріляли мирні житлові квартали й цивільну інфраструктуру. Ворог із важкого озброєння продовжив обстріли мирних кварталів Чернігова та одного з сіл Ніжинського району. Внаслідок атаки пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки.

Під обстріл мосту через річку Десна потрапили журналісти  SkyNews.

26.03.2022 був здійснений обстріл цивільного авто з Івано-Франківська з гуманітарною допомогою для Чернігова. В авто перебував міський голова Івано-Франківська.

26.03.2022 знищено міст через річку Снов при відступі російських військ з населеного пункту Сновськ. Знищені мости в районах населених пунктів Конотоп, Стара Рудня, Смяч, Малий Дирчин і Великий Дирчин.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

поранено цивільних – щонайменше 2 людини;

пошкоджено – не менше 5 об’єктів (серед них – міст через річку Снов).

Інформація від ДСНС: в області зареєстровано 8 пожеж, із них 1 – через обстріли російською армією населених пунктів (житловий сектор). За добу рятувальники 4 рази долучалися до надання допомоги та виконання інших робіт (з початку війни – 87 разів). Група піротехніків ДСНС за добу 6 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися (з початку війни виявлено і вилучено 115 вибухонебезпечних предметів). Через ураження об’єктів критичної інфраструктури та активні бойові дії у місті Чернігів відсутнє електро-, тепло- та водопостачання, газопостачання здійснюється частково. Відновлювальні роботи здійснюються за можливості.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації