Загиблі герої Чернігівщини: Лопатін Олександр. Федченко Олександр. Штанько Юрій. Кулик Анатолій

Молодший сержант Олександр Лопатін народився 22 жовтня 1974 року в селі Печиводи Хмельницької області. Закінчив школу №12 та вступив до Чернігівського професійно-технічного училища №15, де опанував професію "верстатник широкого профілю".

Протягом 1993-1995 років проходив строкову військову службу, а з 1997 по 1999 роки - військову службу за контрактом.

У 2002 році отримав категорію соціального працівника, а у 2006 році став обіймати посаду інспектора кадрової роботи. Разом з тим закінчив Чернігівський інститут права, соціальних технологій та праці, де здобув повну вищу освіту за спеціальністю "правознавство".

Під час повномасштабної війни боронив Україну на посаді навідника зенітного артилерійського відділення.

Загинув 14 січня 2024 року у бою на Луганщині.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Солдат Олександр Федченко народився 14 жовтня 1979 року в Ніжині. Закінчив гімназію №16, далі проходив строкову військову службу в Одесі. Останні роки працював у Києві на підприємстві "Патріот".

З перших днів повномасштабного вторгнення долучився до лав ТрО у рідному Ніжині. Захищав місто, а у грудні 2022 року під час захисту східних областей України отримав поранення. Після лікування повернувся до побратимів і продовжив службу.

Загинув 28 лютого 2024 року під час виконання чергового бойового завдання.

Попрощалися та поховали військового у Ніжині.

Молодший сержант Юрій Штанько народився 18 серпня 1978 року в селі Шатура Чернігівської області. Закінчив школу, далі вступив до ПТУ №35. Після навчання проходив строкову військову службу, займався ремонтом автомобілів.

З перших днів повномасштабної війни став на захист Ніжина у складі ТрО. Далі боронив схід України, під час виконання чергового бойового завдання отримав поранення. Після лікування повернувся у стрій.

Загинув 28 лютого 2024 року під час виконання чергового бойового завдання.

Попрощалися та поховали військового у Ніжині.

Старший солдат Анатолій Кулик народився 30 липня 1985 року в селі Пустотине Чернігівської області.

У перший день повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України. Служив на посаді стрільця-санітара протитанкових ракетних комплексів.

Загинув 28 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі рідного села.

Коментарі

Популярні публікації