Хроніки вторгнення 2022 року: 30 березня

Близько 11.00 30.03.2022 відбувся обстріл російськими військами автомобілів із волонтерами поблизу Чернігова. На п’яти автобусах, що потрапили під обстріл, їхали цивільні, щоб евакуювати людей з окупованих територій Чернігівщини. Загинуло троє людей.

О 01.15 30.03.2022 надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на території Центрального ринку Чернігова. Під час нічного обстрілу декілька снарядів потрапило до речового ринку, внаслідок чого сталося загоряння. Вогонь знищив значну площу ринку.

 О 01.27 30.03.2022 постріл пошкодив будівлі двох торгових центрів у Чернігові: колишні “Дитячий світ” та “Полісся”. Пожежу ліквідували силами двох пожежних частин і 2 автоцистерн. Торговий центр “Дитячий світ” зазнав значних руйнувань під час нічного обстрілу.

30.03.2022 Головпоштамт м. Чернігів зазнав пошкоджень під час нічного обстрілу.

Вночі 30.03.2022 у м. Чернігів росіяни обстріляли обласну бібліотеку імені Русових, розташовану в центрі міста. В будівлі розбитий дах, вибиті шибки і є тріщини на стінах.

30 березня, за день до відступу російських військ в с. Новий Биків забрали вісьмох чоловіків, які утримувались у підвалі, як вони сказали на розстріл. Наступного дня, після відступу російських військ, приблизно за 50 метрів від котельні знайшли тіла двох із восьми чоловіків. Їхні голови були розбиті. 

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних щонайменше 4 людини;

пошкоджено – не менше 6 об’єктів (серед них бібліотека, торговий дім, центральний ринок).

За добу в області зареєстровано 11 пожеж, із них 7 – через обстріли російською армією населених пунктів (5 – житловий сектор, 1 – господарська будівля 1 – природний об’єкт). Група піротехніків ДСНС за добу 5 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися. 

Джерело

Коментарі

Популярні публікації