Загиблі герої Чернігівщини: Ландар Юрій. Ковальчук Максим. Яковенко Вячеслав

Солдат Юрій Ландар народився 17 січня 1989 року в Ніжині. Здобув середню освіту в місцевій загальноосвітній школі №5. Навчався в Чернігівському аграрному університеті, захоплювався футболом. У 2012 році проходив строкову військову службу. З 2015 року був депутатом Ніжинської міської ради. З 2018 року працював в КП "ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА", а з 2020 обіймав посаду інженера в "ЗеленБуд" міста Київ.

25 лютого 2022 року прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, після чого долучився до одного з підрозділів військової частини А4699 та вирушив на Схід.

Загинув 17 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Попрощалися та поховали військового в Ніжині.

Випускник Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15 КОВАЛЬЧУК МАКСИМ ВОЛОДИМИРОВИЧ, 14.07.1981 року народження. Військове звання – старший солдат, старший наводчик самохідної артилерійської установки. 17.05.2022 року загинув під час ракетного удару по 169-му навчальному центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого. Вічна Слава Героям!






Молодший сержант Вячеслав Яковенко народився 18 листопада 1976 року в селищі Березна. Закінчив Чернігівську школу №11, був неодноразовим призером шкільних змагань з легкої атлетики. Навчався в Чернігівському педуніверситеті ім.Т.Г.Шевченка, з 5 курсу почав працювати в ПТУ №6 викладачем фізики, електротехніки та інформатики.

У 1999 році проходив строкову військову службу в лавах ЗСУ. Далі працював у ТОВ «Чернігівавтодеталь», в АТЗТ «ЦЕЗ» у Чернігові, у ТОВ «Чернігівський ковальський завод». Обіймав посаду заступника директора з науково-технічної діяльності в ТОВ «СІВЕРГУМА», з часом став директором.

Останнє місце роботи - технічний директор ТОВ «СІВЕРТЕКС». Далі розпочав приватну підприємницьку діяльність.

У перші дні повномасштабної війни долучився до лав ТрО на посаду механіка-оператора відділення зв'язку.

Загинув 24 лютого 2024 року у бою на Донеччині. Попрощалися в Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі Яцево.

Коментарі

Популярні публікації