Хроніки вторгнення 2022 року: 24 березня

24.03.2022 снаряд РСЗВ «Ураган» влучив у приватний будинок у Чернігові.

24.03.2022 в селі Іванівка російські бойовики дозволили декільком автомобілям виїхати замінованою трасою в бік Чернігова. Один з автомобілів підірвався на міні, в результаті вибуху троє осіб загинули.

Станом на 24.03.2022 в деяких населених пунктах Чернігівської області, які тимчасово зайняті окупаційними військами, відзначалися факти вилучення тракторів у місцевих аграріїв. Сільгосптехніку використовували для евакуації підбитої техніки окупантів.

24.03.2022 був обстріляний єдиний пішохідний міст у Чернігові. Після знищення автомобільного мосту через р. Десна, через цей пішохідний міст відбувалося гуманітарне сполучення з містом, проводилася евакуація населення. Міст в аварійному стані, рух по ньому припинено.

24 березня солдати знайшли у 66-річного мешканця села Новий Биків мобільний телефон і затримали його. Вони відвели чоловіка у невелику котельню у центрі села, де перебували ще зо 20 людей. У правому дальньому кутку був підвал глибиною кілька метрів. Солдати посадили його туди і він пробув там п’ять діб разом із чотирма іншими затриманими. Він сказав, що за цей час йому дозволили сходити в туалет лише тричі, що їх взагалі не годували і на всіх п’ятьох чоловіків давали лише одну пляшку лимонаду на день. 

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито щонайменше 3 цивільних людей;

пошкоджено – не менше 3 об’єктів (серед них – пішохідний міст через р. Десна).

За добу в області зареєстровано 7 пожеж, із них 1 – через обстріли російською армією населених пунктів (будівля складу). Група піротехніків ДСНС за добу 18 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися. Через ураження об’єктів критичної інфраструктури та активні бойові дії у місті Чернігів відсутнє електро-, тепло- та водопостачання, газопостачання здійснюється частково.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації