Хроніки вторгнення 2022 року: 12 березня

Потрапляння у приватний будинок авіаційної бомби ФАБ-500 (не розірвалася).

12.03.2022 за повідомленнями місцевих мешканців у с. Хрещате Козелецького району в результаті обстрілу з “Граду” вбито 2 людей, 1 поранено, знищено декілька сільськогосподарських приміщень і одне нежитлове господарство, пошкоджені будинки та інші будівлі у близько 15 сімей.

12.03.2022 близько 02.00 військовослужбовці збройних сил РФ під час бомбардування м. Чернігів влучили у готель «Україна» в центрі міста. Приміщення дуже сильно постраждало. Дах і два верхні поверхи повністю зруйновані, на стінах величезні тріщини, розбиті вікна.

12.03.2022 року під час обстрілу збройними силами РФ зазнали пошкоджень цивільні об’єкти в мікрорайоні Шерстянка в м. Чернігові, внаслідок чого зруйновано та пошкоджено житлові будинки.

12 березня російські військові побили місцевого мешканця села Лукашівка, знущалися над сім’єю, яка виховує трьох неповнолітніх дітей, погрожували відрубати пальці на руках. Потім викрали 15 тисяч гривень. Органами слідства особу встановлено. Підозрюваний та інші російські військові приходили до цього будинку ще 13 та 15 березня. Вони погрожували фізичним насильством та зброєю, обшукували будинок і забрали 350 євро, мобільний телефон та інші речі.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – 3 людей;

пошкоджено – не менше 2 об’єктів (серед них – готель “Україна”).

За інформацією ГУ ДСНС, за добу зареєстровано 10 пожеж, із яких 8 ліквідовано підрозділами ДСНС. Із них 5 пожеж внаслідок обстрілів.

Група піротехніків ДСНС здійснила 3 виїзди по Чернігову для розмінування та знешкодження снарядів, які не вибухнули.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації