Хроніки вторгнення 2022 року: 25 березня

Зранку 25.03.2022 російські окупанти викрали сімох людей, включно з головою Сновської ТГ і бізнесменом та колишнім депутатом обласної ради. Інформацію підтвердив голова Корюківської районної військової адміністрації. Мета викрадення невідома. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 28.03.2022 близько 12.00 було повернуто чотирьох викрадених жителів Сновської громади. Міського голову Сновська відпустили 31.03.22.

25.03.2022 журналіст телеканалу «1+1» отримав осколкове поранення під час професійної діяльності в Чернігівській області. Воєнні кореспонденти «1+1» і «TRT» (Туреччина) відвідали Чернігів, відзняли оперативну обстановку і близько 15.00 потрапили під обстріл окупантів. Журналісти були у спеціальних жилетах із позначками “Преса”.

25.03.2022 від обстрілу градом у багатоповерховому будинку по вул. Доценка загинула жінка, зруйнована квартира житлового будинку на першому поверсі.

25.03.2022 російські військові захопили в полон вчительку математики Броварської школи, котра перебувала у своїх батьків у с. Старий Биків. Її тримали у підвалах разом з іншими полоненими – чоловіками. Вона була єдиною полоненою дівчиною. В останнє її бачили місцеві 27, і потім 29 березня.

25.03.2022 у споживчому товаристві «Октябрський», яке розташоване неподалік траси «Чернігів-Ріпки», група російських військових захопила в полон трьох чоловіків. Полонених періодично били. Після чого посадили на військову техніку та відвезли до психоневрологічної лікарні у с. Халявин, де вкинули у яму, а далі відвезли до ангару в селі Путрушин. Там їх утримували в неволі, допитували про точні позиції ЗСУ, можливі місця перебування поліції та шляхи непомітного проникнення до Чернігова. Над полоненими знущались, били, не давали пити та їсти. Весь час погрожували розстріляти. Над чоловіками знущалися три дні, потім вивезли в лісосмугу неподалік села Полуботки і відпустили.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито щонайменше 1 цивільну людину;

поранено щонайменше 2 цивільних людей;

За добу в області зареєстровано 13 пожеж, із них 7 – через обстріли російською армією населених пунктів (4 – житлові будинки, 2 – складські будівлі, 1 – господарча будівля). Група піротехніків ДСНС за добу 7 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися (з початку війни виявлено та вилучено 111 вибухонебезпечних предметів). Через ураження об’єктів критичної інфраструктури й активні бойові дії у місті Чернігів відсутнє електро-, тепло- та водопостачання, газопостачання здійснюється частково. Відновлювальні роботи здійснюються за можливості.

Джерело



Коментарі

Популярні публікації