Загиблі герої Чернігівщини: Подобний Руслан. Дещенко Євгеній. Березюк Микола. Науменко Віталій

Солдат Руслан Подобний народився 6 березня 1985 року в селі Рудьківка, Бобровицька громада. Тут ріс та навчався, закінчивши місцеву середню школу. У 2006 році вступив до Ніжинського ліцею, навчався на кухара-кондитера, крім того, закінчив двомісячні курси за напрямом «перукар».

До повномасштабної війни працював у різних сферах: на консервному заводі, кондитером у кафе та пекарнях Києва, також працював на будівництві, їздив на заробітки за кордон, у майбутньому мріяв відкрити власну пекарню.

Після початку повномасштабної війни Руслан не лишився осторонь та 27 лютого вирішив долучитися до оборонців Батьківщини. Службу ніс у військовій частині А7329 та разом з побратимами, життя трьох з яких врятував під час ворожих обстрілів.

30 грудня 2022 року у ході виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Підгородне на Донеччині Руслан Подобний загинув.

Попрощалися з воїном у Ніжині в церкві Всіх Святих, поховали на місцевому кладовищі села Липів Ріг, Вертіївська громада, де він проживав.

Дещенко Євгеній Леонідович народився 6 березня 1981 року в Острі Чернігівського району. У 1996 році закінчив Остерський ліцей № 1, а у 2000 році - Остерський коледж будівництва та дизайну за спеціальністю "Будівництво будівель і споруд". Працював у Києві на будівництві. 

У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Солдат 17-ї окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка. Загинув 6 січня 2023 року біля селища Красна Гора Донецької області.

Березюк Микола Іванович народився 8 березня 1972 року в Ніжині. Закінчив Ніжинську загальноосвітню школу № 13, а згодом - військове училище. Після виходу у відставку проживав у Харкові. 

У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Підполковник Національної гвардії України. Загинув 16 березня 2022 року при обороні Чугуєва Харківської області. Похований у Харкові.

Микола Березюк нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), медалями «ООС. За звитягу та вірність», «15 років сумлінної служби». Повний кавалер відзнаки «Козацький хрест».

20 грудня 2022 року у Ніжині відкрили меморіальну дошку на фасаді Ніжинської школи № 13, у пам’ять про Миколу Березюка — випускника цієї школи.

Віталій Миколайович Науменко народився 9 березня 1975 року в місті Корюківка Чернігівської області. Тут закінчив загальноосвітню школу №2, після чого вирушив на навчання у місто Прилуки. У 1999 році він закінчив Прилуцький агротехнічний технікум за спеціальністю "монтаж, обслуговування, устаткування систем газопостачання". Того ж року потрапив на строкову військову службу до 72-ї окремої механізованої бригади. Після закінчення служби працював у філії "Корюківська ТЕС" ТОВ "КЛІАР ЕНЕРДЖИ". Віталій будував будинок та мріяв про щасливе життя в ньому, але зранку 24 лютого росія змінила життя кожного українця.

Після повномасштабного вторгнення росії лютого Віталій вирішив допомогти військовим стримати та гнати з рідної землі російську навалу. У перші дні квітня чоловік пішов добровольцем захищати Україну. Боєць потрапив до складу військової частини А0222 та разом з побратимами наш земляк мужньо боровся за свободу, даючи гідну відсіч загарбнику на Донеччині.

14 серпня 2022 року Віталій виконував чергове бойове завдання біля населеного пункту Ясна Поляна на Донеччині, але, на жаль, кровава росія забрала життя українського Захисника. Вдома Героя чекали батьки та брат.

27 серпня Корюківка провела воїна в останню путь. Рідні та близькі, друзі та побратими Віталія востаннє попрощалися з ним. Вдома у Захисника відбулося заупокійне богослужіння, а поховали Героя на новому кладовищі.

Коментарі

Популярні публікації