Хроніки вторгнення 2022 року: 9 березня

09.03.2022 близько 12.00 при спробі виїхати з м. Чернігова біля с. Количівка окупанти обстріляли цивільне авто, в результаті – двоє загиблих і двоє поранених.

У ніч на 09.03.2022 російські війська обстріляли околиці окремих населених пунктів Старобілоуської територіальної громади Чернігівського району. За наявною інформацією, сталися пожежі в 10 житлових будинках. Інформації щодо постраждалих серед цивільного населення наразі немає. Також була обстріляна одна з центральних вулиць Чернігова.

Вночі 09.03.2022 близько 23:30 біля Чернігова окупанти обстріляли цивільне населення, є загиблі й поранені. Російські військові відкрили вогонь по людях, які пішим маршрутом йшли з обласного центру. Загинули жителі Мени, Корюківки, Сновська та Новгорода-Сіверського. Є інформація про чотирьох загиблих і чотирьох поранених.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й уточнення):

убито цивільних – щонайменше 6 людей;

поранено цивільних – щонайменше 4 людей;

пошкоджено – не менше 10 об’єктів.

За інформацією ГУ ДСНС в області, за означену добу на Чернігівщині сталося 18 пожеж, із них 10 – внаслідок обстрілів (9 – у житловому секторі, 1 – на об’єкті). Для ліквідації 3 пожеж залучалися підрозділи ГУ ДСНС. Групи піротехнічних робіт та підводного розмінування ДСНС здійснювалися роботи з виконання 22 заявок щодо розмінування, які надійшли від мешканців Чернігова.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації