Загиблі герої Чернігівщини: Пластовець Віктор. Гега Олександр. Корольков Сергій

Віктор Сергійович Пластовець народився 1 березня 1993 року у селі Кобижча Бобровицької громади Ніжинського району.

До лав збройних Сил України парубок долучився ще у 2020 році, уклавши контракт.

З початком повномасштабного вторгнення Захисник у складі військової частини А1126 разом з побратимами він давав гідну відсіч загарбнику. На посаді головного сержанта аеромобільної роти 90-го окремого аеромобільного батальйону Віктор звільняв Донеччину від окупантів.

Десантник Віктор Пластовець гнав росіян з української землі.

Старший солдат Олександр Гега народився 17 березня 1992 року в Києві. З 1999 по 2007 роки навчався в Ніжинський загальноосвітній школі № 15. Далі здобував освіту у Ніжинському професійному ліцеї побуту та сервісу за спеціальністю "зварювальник-сантехнік". Протягом 2010-2011 років проходив строкову військову службу на посаді стрільця. Після армії вирішив здобувати другу вищу освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю "монтажник санітарно-технічних систем та устаткування".

Протягом 2014-2017 років проходив військову службу за контрактом, брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України. Був нагороджений відзнакою "Хрест Розвідника" і отримав звання "старший солдат".

Після повномасштабного ворожого вторгнення в лютому 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. Спочатку боронив північний кордон на Сумщині, далі захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А4674 на посаді "розвідник-снайпер". З часом почав обіймати посаду командира відділення.

Загинув 18 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запоріжжі. Попрощалися з військовим та поховали його в Ніжині.

Сергій Корольков народився 31 липня 1971 року у місті Пенза. В дитинстві разом з родиною переїхав до Ніжина та після закінчення місцевої школи №15 у 1988 році вирішив за прикладом батька обрати шлях військового, тож вступив до Вищого військового артилерійського училища у місті Суми.

Після отримання військового звання "лейтенант" Сергій розпочав службу в лавах артилерійського полку одного з військових підрозділів, потім керував протитанковою батареєю у складі артдивізіону, здобувши військове звання "капітан", а у 2006 році повернувся до цивільного життя та розпочав займатися ремонтом автомобілів.

Після початку повномасштабної війни та перших ворожих обстрілів Ніжина чоловік добровільно вирішив долучитися до оборонців України. Протягом служби у складі військової частини А7014 йому присвоїли військове звання "майор".

6 лютого 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Площанка на Луганщині Сергій Корольков загинув.

Попрощалися з воїном у Ніжині, поховавши його на місцевому кладовищі.


Коментарі

Популярні публікації