Загиблі герої Чернігівщини: Пясецький Денис. Бобрушко Олександр. Смоголь Олексій

Молодший сержант Денис Пясецький народився 23 лютого 1989 року в Чернігові. Навчався в місцевій школі № 9. Далі вступив до Чернігівського національного технологічного університету.

У 2012-му проходив строкову військову службу. З кінця 2014-го долучився до лав МВС України, служив на посадах "інспектор ювенальної поліції", "дільничний офіцер", "старший дільничний офіцер поліції".

У 2015 році під час забезпечення охорони публічного порядку біля будівлі Верховної ради України отримав осколкові поранення від вибуху гранати. За час служби був нагороджений нагрудним знаком «За відвагу в службі». У 2021 році обіймав посаду начальника СПД №1 смт Куликівка ГУНП в Чернігівській області, того ж року вирішив повернутися до цивільного життя.

Із першого дня повномасштабної війни брав участь в обороні Чернігова. Після звільнення Чернігівщини волонтерив, а у травні 2022 року став до лав ЗСУ. Служив на посаді командира відділення взводу вогневої підтримки, брав участь у боях на сході держави. Був нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест».

Загинув 10 січня 2024 року у бою на Донеччині. Попрощалися із бійцем у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на Яцево.

Бобрушко Олександр Миколайович народився в селі Миколаївка Менського району Чернігівської області. Здобув повну загальну середню освіту у 2013 році в Миколаївській ЗОШ I-III ступенів Менської районної ради Чернігівської області. Закінчив у 2015 році Державний професійно-технічний навчальний заклад "Чернігівський професійний будівельний ліцей" та здобув професію "Електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування".

З 2020 року по березень 2022 року навчався в Академії державної пенітенціарної служби. З 2015 року працював молодшим сержантом внутрішньої служби, молодшим інспектором відділу нагляду і безпеки Домницького виправного центру управління ДПтС України в Чернігівській області.

З 2017 року працював у Державній установі "Чернігівській слідчий ізолятор" - старший сержант внутрішньої служби, молодший інспектор 2 категорії відділу режиму і охорони.

З початком повномасштабного вторгнення, Олександр долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини.

Загинув 30 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в м. Чернігів. Провели в останній путь та поховали героя 3 квітня 2022 року на малій Батьківщині в с. Миколаївка Чернігівської області.

Нагороджений посмертно почесною відзнакою начальника Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки 1 ст.

Нагороджений орденом Богдана Хмільницького III ступеня (посмертно).  

Укотре горе непоправної втрати спіткало Понорницьку громаду. У важких боях із російськими окупантами загинув ще один Герой, житель села Авдіївка Смоголь Олексій Олександрович. Захисник народився 30 березня 1977 року в Авдіївці, де навчався, жив і працював. У мирному житті займався особистим селянським господарством.

До лав Збройних Сил України він вступив майже одразу після повномасштабного вторгнення – 21 квітня 2022 року. Спочатку пройшов навчання в 169-му навчальному центрі імені князя Ярослава Мудрого в смт Десна Чернігівської області, згодом для подальшого проходження служби був скерований у механізоване відділення механізованого взводу механізованої роти військової частини А 0221. На фронті був стрільцем-помічником гранатометника, мав звання молодшого сержанта.

28 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання в околицях селища Терни Донецької області Олексій Смоголь потрапив під обстріл зі ствольної артилерії, внаслідок чого обірвалось його життя. Майже 2 роки воїн боронив український кордон від окупантів, а зараз повертається додому на щиті. У Героя залишилися донька, дружина та батьки. захисту та оборонної роботи.

Коментарі

Популярні публікації