Загиблі герої Чернігівщини: Жабінський Сергій. Красевич Антон. Козюра Олександр

Сергій Жабинський народився 23 січня 1988 року у Чернігові. Навчався у Чернігівській гімназії №31 гуманітарно-естетичного профілю, а після неї у Чернігівському ліцеї залізничного транспорту. Також Сергій здобув освіту в Конотопському політехнічному технікуму.

Протягом 2006-2007 років чоловік проходив строкову військову службу, а до повномасштабної війни був бригадиром по ремонту залізничних колій у Чернігові. Після подій 24 лютого Сергій долучився до лав ЗСУ та потрапив на службу до військової частини А4569 на посаду водія одного з кулеметних взводів.

Загинув чоловік 8 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Андріївка на Донеччині. Прощалися з Сергієм у Катерининській церкві, а поховали бійця на міському кладовищі "Яцево".


Антон Красевич народився 23 листопада 1999 року у селі Бобриця на Черкащині. У дитинстві з родиною переїхав на Чернігівщину, а з 2005 року навчався у Носівській СЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Після її закінчення у 2019 році Антон вступив до Броварського професійного ліцею.

Протягом 2019-2020 років хлопець проходив строкову військову службу, а у 2021 році в складі військової частини А0281 брав участь у військових діях на сході України.

У березні 2022 року Антон знову взяв до рук зброю та потрапив до складу військової частини А0501 на посаду сапера одного з підрозділів.

Під час виконання чергового бойового завдання хлопець отримав поранення. Лікарі військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харкові намагалися врятувати його, але поранення виявилися несумісними з життям. Помер Антон 8 листопада 2022 року.

Поховали бійця на місцевому кладовищі міста Носівки Ніжинського району.

Нагороджений орденом "За мужність" III ступеню (посмертно).

Олександр Козюра народився 28.05.1982 року у м. Борзна. Навчався у Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Х. Алчевської, далі вступив до Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму на спеціальність агроном.
Під час повномасштабного вторгнення вступив до лав Збройних Сил України, де виконував свій громадянський обов’язок та захищав свободу та незалежність України. Загинув 16 квітня 2023 року.

Війна триває та продовжує приносити втрати, біль, страх та горе. Вона стукає до кожного з нас своїми страшними чорними звістками. До них не можна звикнути. І кожен воїн, який зараз на фронті, боронить свою державу є великою цінністю, адже всі вони є нашим щитом, гарантією нашого тихого спокійного життя.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Воїна, поділяємо горе близьких, сумуємо разом з вами, підтримуємо у годину скорботи.

Пам’ять про Героїв не згасне, вона буде жити у наших серцях.
Вічна пам’ять та слава Олександру!

Коментарі

Популярні публікації