Загиблі герої Чернігівщини: Шамшур Петро. Городинський Володимир. Табірца Іван. Качура Микола

ШАМШУР Петро Олександрович

Війна забрала життя ще одного Героя...

15 лютого під час виконання бойового завдання з оборони населеного пункту Кремінка Луганської області загинув наш земляк, командир стрілецької роти  Національної гвардії України Петро Олександрович Шамшур.

Петро Шамшур народився 28 листопада 1994 року у селі Деснянське, що на Коропщині, де ріс і навчався.

У рідній Деснянській школі на честь Петра встановлено меморіальну дошку пам’яті про героїчну мужність та сміливість воїна-гвардійця, яка завжди буде взірцем для наступних поколінь.

Петро Шамшур нагороджений орденом «За мужність III ступеню» (посмертно).

 

Мужнього воїна чекали вдома дружина, маленька донька та батьки.

Поховали Героя на його Малій Батьківщині.

ГОРОДИСЬКИЙ Володимир Сергійович

 

Народився Городиський Володимир Сергійович 19 квітня 1989 року у селі Нехаївка, що на Коропщині Чернігівської області.

Жителі Нехаївки говорять про односельця: «завжди життєрадісний і веселий, з усіма легко знаходив спільну мову, любив рибалити, грати у футбол, слухати музику, мав багато друзів, був душею компанії».      

Останнім часом наш земляк проживав з родиною у Кривому Розі. У нього залишились дружина і двоє дітей, два брати, друзі...

Володимир Городиський - учасник АТО. З моменту повномасштабного російського вторгнення разом з побратимами Володимир вкотре став  на захист рідної землі, нещадно нищив ворога.

13 лютого 2023 року, захищаючи Україну від російського окупанта, Володимир  Городиський загинув.

Похований мужній воїн у Кривому Розі.

ТАБІРЦА Іван Іванович

 

Народився Табірца Іван Іванович 24 грудня 1989 року у селищі Короп.

Після закінчення місцевої школи Іван вступив на строкову військову службу, яку проходив у 25-й окремій повітряно-десантній бригаді. Після демобілізації навчався у Глухівському педагогічному університеті. Іван Табірца займався різними видами спорту, був фізично розвиненим і витривалим. Юнак певний час працював особистим охоронцем у Кенії (Африка). Потім повернувся в Україну.

На захист Батьківщини Іван Табірца став ще 2014 року, боронячи рідну землю у складі 41-го Чернігівського батальйону територіальної оборони. З  грудня 2019 року працював у Службі судової охорони у місті Києві та Київській області (забезпечував охорону громадського порядку на об‘єктах правосуддя столиці). Згодом став командиром відділення підрозділу швидкого реагування територіального управління столичного регіону.

З першого дня повномасштабного вторгнення ворога Іван Табірца разом зі старшим братом і батьком вкотре пішов боронити Україну від агресора.

5 січня 2023 року Іван Табірца загинув під час бойових дій у Соледарі на Донеччині.

Івана Івановича Табірцу поховали на Малій Батьківщині.

У Захисника залишились батьки, брат, дружина, синочок...

КАЧУРА Микола Михайлович

 

Світлим, щирим, чесним і справедливим назавжди залишиться у пам’яті рідних, близьких, друзів і всіх односельців Микола Качура. Товариський і комунікабельний, добрий, вірний друг, спортсмен, трудяга, брався за будь-яку роботу. Найдорожчий брат, коханий чоловік…

Микола Качура народився 5 грудня 1992 року в селі Риботин, Коропського району Чернігівської області у багатодітній родині.

2009 року Микола закінчив загальноосвітню школу в рідному селі. Потім була служба в армії, робота в столиці.

На захист рідної України наш земляк став ще під час проведення АТО. Після повномасштабного вторгнення росії боровся з ворогом спочатку в складі роти охорони, потім – військової частини, на посаді головного сержанта мотопіхотної роти. Разом з побратимами Микола Михайлович мужньо захищав територіальну цілісність і недоторканість Батьківщини.

14 листопада 2022 року Микола Михайлович Качура загинув поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області під час виконання бойового завдання.

У Героя залишились дружина, брати, сестри.

Похований Качура Микола Михайлович у рідному селі.

Коментарі

Популярні публікації