Загиблі герої Чернігівщини: Биховець Олег. Коломієць Артем. Дубіновський Юрій

22-річний молодший лейтенант Олег Биховець загинув 28 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Офіцер отримав смертельні поранення внаслідок ворожого мінометного обстрілу.
Олег народився в селі Козляничі Чернігівської області. Навчався у місцевій школі. Згодом закінчив фізико-математичний факультет Чернігівського обласного наукового ліцею. У 2022-му здобув вищу освіту у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Того ж року закінчив факультет післядипломної освіти Одеського військового інституту та отримав первинне офіцерське звання. З юних років захоплювався футболом.
У листопаді 2022 року Олег приєднався до лав ЗСУ. Став командиром взводу 88-го батальйону 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.
«Олег був лідером у спорті, одним з кращих нападників футбольної першості останніх років, незмінним форвардом ФК «Волинка», надійним товаришем і справжнім патріотом України. Він був прикладом для юних футболістів, як треба любити гру. Прикладом він був і у служінні своєму народові та нашій державі», – зазначили у Сосницькій громаді.
Поховали молодого офіцера у рідному селі.
В Олега залишилися батьки, рідні, друзі та побратими.

Солдат Коломієць Артем Олександрович народився 1 жовтня 1993 року в селі Ярославка Ніжинського району. Після закінчення 9 класів місцевої загальноосвітньої школи вступив у Бобровицький технікум ім. О. Майнової, де навчався за спеціальністю «менеджмент».

Працював Артем командиром відділення в ДСНС у Києві. До лав оборонців Батьківщини долучився у перші дні повномасштабної війни. Службу проходив у складі одного з підрозділів військової частини А1376 на посаді стрільця. Протягом цих місяців чоловік віддано боронив рідну землю від ворожої навали, але, на жаль, 28 квітня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччини Коломієць Артем загинув.

Попрощалися з воїном у його рідному селі. Поховали на місцевому кладовищі.

Солдат Дубіновський Юрій Володимирови народився 27 березня 1983 року у Бобровиці. тут закінчив 9 класів місцевої ЗОШ №2, потім вступив до Ніжинського коледжу. За життя займався будівельно-ремонтними роботами, але після 24 лютого минулого року став на захист Батьківщини у складі одного з підрозділів військової частини А1376. За цей час Юрій отримав важке поранення й тричі був контужений, але не дивлячись на це до останнього боровся за вільне майбутнє українського народу.

На жаль, 27 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Дубіновський Юрій загинув. Попрощалися з воїном у його рідному місті. Поховали на місцевому кладовищі.

Коментарі

Популярні публікації